Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатець хотів завезти в Україну новий одяг під виглядом “гуманітарки”

23-річний житель Івано-Франківщини приїхав автомобілем “MAN” на пункт пропуску. Перевіривши документи та авто, прикордонники виявили, що під виглядом “гуманітарки” був новий одяг із США.

Передає Інформатор, посилаючись на допис Львівської митниці.

Водій подав декларацію і товаросупровідні документи, в яких зазначалось, що він перевозив з Німеччини гуманітарну допомогу на адресу одного з рівненських благодійних фондів. Це були продукти харчування, медичні засоби, одяг і текстиль, загальною вагою 8,5 тонни.

Прикордонники звернулися до благодійного фонду та з’ясували, що гуманітарної допомоги мало б бути на пів тонни менше.
Після ретельного огляду вантажівки митники виявили 458 кг нового одягу для спорту і туризму американської фірми “Trophy Seek”, якого не було заявлено у декларації. 1201 одиницю незадекларованих курток, штанів та футболок тимчасово вилучили. Їх вартість встановлять додатково.

За цим фактом працівники митниці склали адміністративний протокол за ст. 472 Митного кодексу України (недекларування товарів, тобто незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей комерційного призначення, які підлягають обов’язковому декларуванню).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору