Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

2 травня: яке сьогодні свято?

У вівторок, 2 травня 2023 року, в Україні триває 433-й день повномасштабного вторгнення рф. До Нового року залишилося 243 дні. Іменини сьогодні святкують: Віктор, Георгій, Єгор, Іван, Семен, Ян, Мотрона.

Які свята в Україні та світі – розкаже Інформатор.

Міжнародний день Гаррі Поттера. Шанувальники історії про Хлопчика зі шрамом, якому вдалося знищити негідника Волан де Морта, не забувають екранізовану сагу письменниці Джоан Роулінг. За сюжетом твору та десяти фільмів у жанрі фентезі добро будь-що перемагає зло. Улюблений персонаж Гаррі Поттер є взірцем мужності, хоробрості, самовідданості.

Всесвітній день запобігання булінгу.Цю дату було засновано 2011 року асоціаціями батьків і різними неурядовими організаціями з метою підвищення обізнаності про ризики булінгу та методи запобігання насильству в школах, а також для створення протоколу дій у випадках такого роду.

Всесвітній день боротьби з астмою. Щоб привернути увагу всього світового суспільства до поширеної проблеми у різних країнах у перший вівторок травня проводять День боротьби з астмою. Від цієї хвороби страждають понад 300 мільйонів людей. Поступово бронхіальна астма, яку раніше діагностували не так часто, перетворилася на розповсюджене захворювання. Аби донести до населення планети інформацію про загрозу астми, організатори у рамках події проводять різноманітні заходи та акції.

Всесвітній день боротьби з астмою

Міжнародний день тунця. Дата носить в основному екологічну спрямованість. Передбачається, що свято приверне увагу до необхідності захисту рибних ресурсів планети.

Історичні дати:

1817 — в Одесі заснували Рішельєвський ліцей
1848 — у Львові створили першу українську політичну організацію — Головну Руську Раду
1892 — в Києві запустили електричний трамвай, перший у Російській імперії
1986 — перемігши Атлетіко (Мадрид)” 3:0, «Динамо (Київ)» завойовує Кубок Кубків 1985/86
2014 — Протистояння в Одесі 2 травня 2014: внаслідок нападу проросійських активістів на проукраїнський марш та пожежі в одеському Будинку профспілок загинуло 48 людей

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору