Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті судитимуть експоліцейського-організатора незаконного перетину кордону чоловіками

До суду скерували обвинувальний акт щодо колишнього працівника поліції за фактами організації незаконних переправлень за кордон осіб призовного віку та незаконне зберігання  вогнепальної зброї і боєприпасів.

Детальніше розповідає Інформатор, посилаючись на прокуратуру області.

Працівник одного із районних відділів поліції Прикарпаття організував схему виїзду військовозобов’язаних з України за допомогою виготовлення фіктивних медичних документів, а також перетину кордону поза пунктами пропуску.

У вересні минулого року обвинувачений за 5 500 $ «оформив» фальшиві документи про інвалідність дитини призовника на підставі якої стало можливо перетнути державний кордон. Разом із працівниками РДА виготовили медичний висновок про захворювання 5-річної доньки військовозобов’язаного, а також видали довідку про отримання допомоги у зв’язку з інвалідністю. За цими «документами» чоловік мав вивезти свою дитину за кордон на «лікування».

В подальшому за 6 500 $ поліціянт організував виїзд свого односельчанина поза КПП. Цього разу він «діяв» через свого колегу – колишнього співробітника поліції, який довіз військовозобов’язаного до прикордонної області, де чекали інші спільники, щоб перевести його пішки через ліс.

За цією ж схемою змовники намагались переправити ще одного військовозобов’язаного. За таку ж суму чоловік, який підлягав мобілізації, мав стати «опікуном» для особи з інвалідністю та виїхати за кордон.

У лютому 2023 року протиправну діяльність припинили працівники ТУ ДБР у м. Львові спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції України, за процесуального керівництва Іван-Франківської обласної прокуратури.

В ході обшуків за місцем проживання обвинуваченого вилучено незареєстровану зброю та боєприпаси, а також копії документів осіб призовного віку.
Екполіцейському загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору