Інформатор Коломия

ГРОШІ

Один із керівників філії Коломийського лісгоспу відпускав деревину за хабарі

Неправомірну вигоду за необліковану деревину вимагав один із керівників філії «Коломийського лісового господарства» ДП «Ліси України». Протиправну діяльність посадовця викрили і зупинили працівники поліції та співробітники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області. Слідчі прокуратури повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди. 

Пише Інформатор з посиланням на обласну прокуратуру та поліцію.

Неправомірну вигоду за необліковану деревину вимагав один із керівників філії «Коломийського лісового господарства» ДП «Ліси України». Протиправну діяльність посадовця викрили та оперативно зупинили працівники Слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області.

Слідчі  що 47-річний посадовець, мешканець Заболотівської громади, налагодив корупційну схему. Упродовж чотирьох місяців, з грудня 2022 по березень 2023 року, вимагав неправомірну вигоду у місцевого мешканця за продаж дров. Чоловік за документами виписав 10 кубів деревини, а мав отримати у кілька разів більше. Щоправда, значна частина твердого палива мала йти поза обліком, саме за це посадовець вимагав 150 тисяч гривень.

До теми: Коломиянин викликав поліцію, підозрюючи лісника Саджавки у незаконній вирубці дерев

Прокуратура стверджує, що посадовець отримав частину неправомірної вигоди, загалом – 24 тисячі гривень. А також неодноразово за хабарі відпускав лісодеревину поза обліком. Він налагодив схему, за якою оформляв накладну на певний об’єм деревини, а видавав втричі більше. Різниця в оплаті йшла в його кишеню.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області, за оперативного супроводу УСР в Івано-Франківській області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору