Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Які різниці в бізнес-культурі впливають на роботу в Україні та за кордоном?

Працевлаштування за кордоном надає нові можливості для особистого та професійного розвитку. Проте, кожна країна має власні традиції та культуру, що часто відображається у веденні бізнесу. Західні країни мають різні підходи та норми поведінки, які впливають на співпрацю у колективі, між компаніями та успішність їх діяльності. До речі, якщо зараз вас цікавить робота Коломия або в інших містах України, актуальні вакансії можна переглянути на порталі Jooble.

Вплив бізнес-культури на працівників

Корпоративна культура компанії значно впливає на співробітників. За думкою експертів Jooble вона визначає:
– етику та норми поведінки, спілкування у колективі;
– ставлення працівників до робочих обов’язків;
– взаємодію з керівництвом;
– клієнтоорієнтованість.

Зазвичай в Україні бізнес-культура ґрунтується на традиційних цінностях суспільства: родина, гостинність, колективізм. Керівники та підлеглі намагаються зберігати у групі дружні стосунки, розуміння та взаємоповагу. Велике значення приділяється роботі з клієнтами – послуга повинна бути надана якомога якісніше, а людина вийти задоволеною. В Україні та за кордоном вважається, що корпоративна культура має сприяти розвитку співробітників та надавати можливості для самореалізації. Так фахівці отримують більше задоволення від праці, продуктивності та мотивації. До речі, на порталі Jooble зараз пропонується робота Угорщина, тут можна ознайомитися з переліком вакансій та надіслати відгуки на них.

Тенденції бізнес-культури за кордоном

За кордоном культура може відрізнятися в залежності від країни та сфери діяльності, але є загальні тенденції. Зокрема, компанії приділяють увагу наступним факторам:

– Орієнтація на досвід спеціаліста – під цим розуміються нові навички, які отримує кандидат під час працевлаштування компанії. Роботодавці намагаються урізноманітнити досвід кожного фахівця, пропонують бонуси у вигляді оплати професійних курсів, спортзалу тощо.
– Створення комфортної робочої атмосфери – щоб забезпечити баланс між зайнятістю та особистим життям працівника, компанії дозволяють працювати з віддалених місць з гнучким графіком роботи, запроваджують скорочені дні.
– Міжнаціональна різноманітність в колективах – спостерігається значне зменшення рівня дискримінації за національною ознакою, підприємства на однакових умовах з місцевими жителями приймають на роботу імігрантів.

Кандидатам, яких цікавлять вакансії та можливості працевлаштування в ЄС, на сайті Jooble пропонується робота Румунія. Тут можна ознайомитися з умовами праці та надіслати відгук разом із резюме. В Україні вже є організації, які впроваджують у свою бізнес-культуру міжнародні тренди. Проте, поки що також залишається багато компаній, де роботодавці орієнтуються тільки на досвід та конкурентоспроможність працівника. За думкою експертів, трансформація від «незамінних не буває» до цінування кожного співробітника може зайняти час, але є цілком реальною для наших бізнесів.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору