Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ще один гарний телевізор: як працює табло руху громадського транспорту в Коломиї

В листопаді 2022 року Коломия за понад 178 тис грн закупила табло руху громадського транспорту. На екрані табло має відображати прогнозований час прибуття на потрібну зупинку автобусів, в яких встановлені GPS-трекери. Їх мають 26 автобусів громади.

Наприкінці грудні табло встановили на вул. Мазепи: біля ліцею №1 та на зупинці біля колишнього Чемпіону. 

Інформатор провів експеримент і спробував дістатися центру міста від зупинки на розі вул. Мазепи-Бандери, користуючись цим табло. Що з цього вийшло – у відео.

9 травня журналісти Інформатора намагались дістатися центру Коломиї від зупинки на вул. Бандери (Чемпіон). Тут 5 місяців тому встановили електронне табло руху громадського транспорту.

Маршрутки приїжджали і рушали далі, а напис “ІНФОРМАЦІЯ ОНОВЛЮЄТЬСЯ” ніяк не змінювався. Таблички із графіком руху ніде не видно. Хіба застаріла із зазначенням руху маршрутки Княждвір-Королівка, хоча навіть сам вигляд її натякає на те, що з того часу все могло змінитися.

Схожа ситуація і на інших зупинка міста. Електронні табло є на зупинці біля вокзалу, автостанції, а тепер ще дві на вулиці Мазепи. Проте зазвичай вони працюють некоректно. Вочевидь, техніка потребує перепрограмування і звертає увагу влади міста на цю проблему.

За задумом це допомогло б пасажирам громадського транспорту дізнатися час прибуття маршрутки, у разі потреби зв’язатися з поліцією і навіть підзарядити телефон. А крім того тут встановлена камера, яка може здійснювати відеозйомку навіть вночі. Але на ділі працює не все.

До теми: Гарний телевізор: табло руху громадського транспорту бреше

Нагадаємо, що Коломийській громаді працює єдина система диспетчеризації та супутникового моніторингу пасажирського транспорту. Тож тепер можна відстежувати наявність автобуса на маршруті та час його прибуття на потрібну зупинку. Зробити це можна за допомогою мобільного додатку «Dozor City» за посиланням.

Що вже й казати: звичайні таблички розкладу руху, надруковані дрібним шрифтом і встановлені на такій висоті, що здалась би драбина, аби розгледіти там хоч щось, окрім “Щасливої дороги”. От і виходить, що й справді корисніше ходити пішки. Щоб не нервуватися.

Нагадаємо, раніше ми досліджували, чи коректно працює табло на автовокзалі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору