Інформатор Коломия

ВЛАДА

Коломийську міськраду зобов’язали скасувати пільги “для своїх”

Антимонопольний комітет зобов’язав Коломийську міську раду припинити рішення щодо звільнення від сплати земельного податку “для своїх”, а саме суб’єктів господарювання комунальної форми власності.

Деталі розповідає Інформатор.

Дії Коломийської міської ради адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Встановлено, що Коломийська міськрада прийняла рішення від 24.06.2021 №782-16/2021 «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку» в редакції, яку Відділення не погодило. Зазначається, що Коломийська міська рада раніше надсилала на погодження проєкт рішення і Відділення погодило його, але в іншій редакції. Цим прийнятим рішенням встановлювалися пільги зі сплати земельного податку фізичним та юридичним особам, що передбачені Податковим кодексом, водночас звільнено від сплати земельного податку суб’єктів господарювання комунальної форми власності.

Отже, такі дії Коломийської міської ради суперечать нормам конкурентного законодавства, оскільки створюють суб’єктам господарювання нерівні умови діяльності порівняно з іншими суб’єктами, які діють на одному ринку.

Відтак, Адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ 8 травня 2023 року визнала дії Коломийської міської ради порушенням законодавства та зобовﹸязала її припинити його впродовж двох місяців.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору