Інформатор Коломия

ВЛАДА

Повз кладовище по теплотрасі: дивацький, але популярний прохід у Коломиї

Цього проходу немає на картах, але щодня тут свій шлях скорочують сотні  чи навіть тисячі коломиян. І правда, коротшої дороги від мікрорайону Богуна-Стефаника до міського парку чи центру Коломиї не знайти.

Інформатор прогулявся кількома сотнями метрів по старій теплотрасі, аби привернути увагу міських урядників на потребу зробити цей шлях більше безпечним для коломиян. А за можливості навіть зробити місцем прогулянок.

Мова йде про дорогу від стику вулиць Бандери-Стефаника і до 5-поверхівок мікрорайону Довженка.

Доріжка пролягає між стіною будівлі комунального підприємства “Полігон Екологія” і польського кладовища, що розташоване ліворуч.

До теми:

Років 20 тому йти тут було навіть весело: діти радо стрибали по бетонних плитах, які де-не-де гойдалися. Батьки застерігали переступати через шпарини, аби дрібна дитяча нога не втрапила у пастку.

Зараз таких пасток набагато більше: плити здебільшого покришилися і тримаються на чесному слові й сліпій вірі українця в “якось минеться”.

У кількох місцях раптові проломи, а звідти докірливо стирчать папірці, плашки, інше сміття. Це вже заслуга самих коломиян.

Обабіч ростуть хащі, з котрими в Коломиї боряться, але ніяк не подолають. У зарослях зі сторони кладовища – рів, в який нескладно гулькнути, задивившись уперед.

Цвинтар від проходу відділяє цвинтарна бетонна огорожа, рясно обписана всілякими дурницями. Те саме й на стіні праворуч.

До теми: Польське кладовище в Коломиї за рік після скандалу

Ні, це не найбільша проблема Коломиї. Але за бажання цю доріжку можна привести до тями і навіть обіграти цей хідник так, аби це було цікаво. Адже у Коломиї не так багато суто пішохідних доріг.

Для цього достатньо було б викласти прохід бруківкою, а стіни приміщень КП “Полігон Екологія” віддати під стріт-арти. Не заважило б і кілька ліхтарів та пандусів, аби мамусі й татусі з візками могли в тиші попрямувати до парку і назад.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору