Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

У керамічній майстерні “Файні Файки” коломияни вчаться створювати горнята, вази, прикраси й декор з глини

Втомились? Хочеться дати спочинку голові і сили рукам?  Щовихідних і навіть у будні в майстерні “Файні Файки” (FajniFajky) проводять групові та персональні заняття з гончарства, ліпки та виготовлення прикрас і декору для дому. 

У затишному приміщенні давньої фабрики братів Біскупських – щонайменше весело. А якщо хочете деталі, то тут заворожено дивишся на плавні оберти гончарного кола, на ліпку і зосереджені рухи учнів, допомогу майстрів… Глина починає оживати.

До речі, про цю історичну будівлю читайте у статті Фабрика машин та відливу заліза братів Біскупських, давніх дилерів Ford та Chevrolet у Коломиї

Діти і дорослі пізнають новий світ давнього мистецтва. Дивуються, як матеріал трансформується від найменшого доторку, як стає теплим і грає рельєфом. Це магія моменту творення.

Гончарство

Євген прийшов на майстер-клас з гончарства разом з донечками. І це вдруге. Їхні вироби з попередньої зустрічі із майстрами вже дозрівають на сушильній полиці.

Скоро вони відправляться на другий випал, після чого майстерня “Файні Файки” їх глазурує і вже тоді з цього горняти – хоч какао пий, хоч запарюй запашну чорну каву чи трав’яний чай.

Дівчата декорують свої вази на власний смак, прикушуючи губу, зосереджено, в захваті. Батько – надійний порадник і допомога. А майстриня бджілкою крутиться біля дітей, аби підказати нові техніки й способи.

Файні Файки

майстер-клас | запис за тел:  067 77 55 715

Комусь додому би хотілось пузатого горнятка для кави, комусь – підставку під пензлі й олівці, а хтось давно мріяв зробити собі власний оберіг або сережки. Все це реально і справді доступно.

Майстер-класи керамічної майстерні “Файні Файки завжди закінчуються готовим виробом.

Але забрати додому одразу не вийде: виріб має просохнути при оптимальній температурі, потім пройти два етапи випалу в печі. А ще – отримати спеціальне покриття рідким склом (поливою), аби волога не просочувалася крізь пористий матеріал.

майстер-клас | запис за тел:  067 77 55 715

Ліпка

Поряд гончарного кола – великий стіл, на якому учасники майстер-класу вчаться ліпити з масної слов’янської глини. Спробуйте втриматись і не торкнутися гладкого шматка глини своїми пальцями…

майстер-клас з ліпки | запис за тел: 067 77 55 715

Глина стерпить усе – кажуть у майстерні “Файні Файки“. І правда.

Один з найдавніших матеріалів дозволяє витіснити власні переживання, стрес та тривогу. Їм на заміну прийде гармонія, умиротворення і якийсь шалений захват від того, що твої власні руки здатні створити неймовірні речі.

Номер телефону для запису на майстер-клас: 067 77 55 715

А тепер уявіть, як приємно пити чебрецевий чай або ж каву із горня, яке ви зробили своїми руками.

Адже з кожного майстер-класу учасники згодом забирають додому готовий виріб, який можна використовувати у побуті.

Від моменту створення до отримання готової вази, філіжанки, тарілки чи іншого треба тільки зачекати 10 робочих днів, аби сталася магія перетворення глини в кераміку.

Хочеться спробувати, тоді беріть телефон і чимдуж записуйтеся!

Як потрапити на майстер-клас

Знайти майстерню “Файні Файки” можна на старовинній фабриці парових машин братів Біскупських. Легкий маршрут до майстерні – ТУТ у відео.

Номер телефону для запису на майстер-клас: 067 77 55 715

Facebook: ФАЙНІ ФАЙКИ / FAJNIFAJKY ФАЙНІ ФАЙКИ

Instagram: kolomyia_ceramic

Instagram: kolomyia_cerami

Файні Файки

Це неподалік Коломийського економіко-правового коледжу. Вхід – з вулиці Січових Стрільців (брама біля муралу)

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Наталка Сандецька

Макс Лебідь

Євгеній Чепусенко

Нагору