Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

25 травня – яке сьогодні свято?

У четвер, 25 травня 2023 року, вже 456 доба протистояння України російському окупанту. До Нового року залишається 220 днів. Сьогодні іменини святкують Герман, Денис, Євдокія, Іван, Петро, Семен.

Детальніше розповість Інформатор.

На шостому тижні після Воскресіння Христового християни відмічають одне з найважливіших церковних свят – Вознесіння Господнє. Воно завжди припадає на четвер. Більше: Вознесіння Господнє: історія, традиції та на коли припадає

Міжнародний день без пластику – це щорічна екологічна подія, яка спрямована на підвищення обізнаності про вплив одноразового пластику на навколишнє середовище та сприяння використанню екологічно чистих альтернатив. Відзначається 25 травня.

Міжнародний день без пластику

День філолога. Неможливо прожити хоч би день, не використовуючи слова рідної чи іноземної мови. І це не тільки спілкування з оточуючими, читання книг чи написання листів — мова перш за все необхідна нам для формування думок. Існує ціла наука про правильну й красиву мову, знання її правил, дослідження історії й визначення тенденцій розвитку, яка називається філологією. Філологи — це начитані й освічені люди, які допомагають зберегти мовний і літературний спадок людства, вміють надати словам вишуканої форми, співставної з великими творіннями скульптури чи живопису. Своє професійне свято – День філолога, ці фахівці відзначають 25 травня.

День філолога

Міжнародний день Шардоне. Це всесвітнє свято, присвячене популярному та універсальному сорту білого винного винограду Шардоне та одному з найкращих білих вин в історії. День Шардоне щорічно відзначається в четвер перед останнім понеділком травня.

День Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

Всесвітній день щитоподібної залози. Таку дату встановила Європейська тироїдна організація у 2009 році. Має за мету привернення уваги людства до захворювань цього органу, підвищення обізнаності стосовно них, залучення до профілактики та завчасного лікування.

Всесвітній день щитовидної залози

День зниклих безвісти дітей. Таку дату започаткував Міжнародний центр пошуку зниклих та експлуатованих дітей у 2002 році. Квітка незабудка є символом події.

Всесвітній день товару (World Product Day) відзначається щороку в останній четвер травня. Мета цього заходу поділитися з простими споживачами особливостями виробничого процесу різних товарів. У цей день фахівці розповідають простим громадянам, чим відрізняється їхній товар, як він виготовляється та як купити якісний продукт.

День рушника. Щорічно 25 травня прихильники творчості британського комедійного письменника Дугласа Адамса відзначають День рушника. Неформальну подію започаткували у 2001 році (за пів місяця після смерті Адамса).

день рушника адамс

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору