Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Який ноутбук купити школяру

Сучасна шкільна програма, особливо за дистанційного навчання, вимагає використання комп’ютера. Тому батьки замислюються, який купити ноутбук.

На сайті Eldorado.ua можна вибрати оптимальний за вартістю та потужністю пристрій. У кожного бренду є відповідна лінійка доступних за вартістю моделей.

Девайс буде ідеальним для навчання, якщо в ньому поєднуються:

  • достатня потужність для швидкої роботи, завантаження відео та навчальних програм;
  • безпечний для зору екран;
  • зручна клавіатура;
  • доступна вартість.

Також під час вибору треба звернути увагу на технічні характеристики ноутбука. Розібратися в параметрах можна самостійно.

Операційна система

Найпоширенішою є ОС Windows. Вона має все необхідне для навчання програмне забезпечення. Оновлення відбувається автоматично, якщо користувач не задав інших налаштувань. Краще купувати ноутбук, де ОС уже встановлена. Інакше доведеться доплачувати за ліцензійну версію.

MacOS — власна операційна система компанії Apple. Відповідно, встановлюють її лише на Macbook. Техніка відомого бренду, звісно, легко впорається з усіма шкільними завданнями. Але вартість навіть базової моделі набагато вища, ніж ноутбуків інших брендів зі схожими характеристиками.

В продажу можна знайти пристрої зі встановленим Linux. Це дає можливість повністю керувати ноутбуком, але вимагає спеціальних знань. Тому для школярів користування девайсом може виявитись занадто складним.

Оперативна пам’ять та тип накопичувача

Для навчання мінімально необхідний обсяг оперативної пам’яті становить 8 гБ. Цього достатньо для швидкої роботи текстових редакторів, програвачів відео та браузерів. Графічні редактори та інше «важке» ПЗ потребують потужнішого ноутбука. З урахуванням зростання дитини та вимог шкільної програми варто вибирати моделі, в яких є можливість додати оперативну пам’ять.

Ноутбуки з жорстким диском (HDD) дешевші, проте повільніші. Тому для швидкодії бажано купувати девайси з SSD-накопичувачем місткістю від 256 гБ. Основні переваги цього пристрою:

  • велика швидкість обролення та збереження інформації;
  • безшумна робота;
  • низьке електроспоживання.

Кількість оперативної пам’яті та тип накопичувача впливають на вартість ноутбука. Тому визначені параметри – оптимальні.

Характеристики екрана

Для зменшення негативного впливу на зір потрібні збалансована яскравість, контрастність та чіткість зображення. Вдалий вибір — моделі з IPS-матрицею. Сучасні OLED-монітори кращі, але дорожчі.

Час автономної роботи

Цей показник важливий під час вибору ноутбука. Для визначення необхідної потужності батареї слід орієнтуватися на час щоденних онлайн-уроків та виконання домашніх завдань. Оптимальний варіант — 6–8 годин автономної роботи. Чим більше місткість батареї, тим важче пристрій.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору