Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Коломийщині відкриють меморіальну дошку загиблому Герою Андрію Луканюку

Завтра, 31 травня, у с. Годи-Добровідка П’ядицької громади відбудеться відкриття меморіальної дошки полеглому воїну Андрію Луканюку, який загинув 6 березня при виконанні у населеному пункті Часів Яр Бахмутського району.

Повідомляє Інформатор.

Захисник народився 8 грудня 1988 року в с. Годи-Добровідка. Тут навчався та закінчив школу на відмінно. Андрій мав хист до малювання, тому закінчив Коломийську художню школу. Після закінчення Годи-Добровідської школи поступив в коледж електронних приладів Івано-Франківського Інституту нафти і газу, де навчався на інженера-компютерщика. На 2 курсі поступив на факультет бухгалтер-економіст.

Після закінчення коледжу пішов на військову службу за контрактом, де відслужив 1 рік та поступив в Львівську академію сухопутних військ Петра Сагайдачного на факультет аеромобільних військ. Після закінчення академії почав службу у Львівській 80 бригаді, де прослужив 1 рік. У 2013 році його перевели в м. Чернівці, де він брав активну участь у формуванні 3 БТГР 80 окремої десантно-штурмової бригади. В цьому ж році одружився з дружиною Ларисою.

Читайте також: Коломийщина прощається з Героєм Андрієм Луканюком

З початку 2014 року виконував бойові завдання на посаді командира роти. Брав участь у боях за Луганський аеропорт, Дебальцево, Красногорівку, Широкіне та багато інших населених пунктів.

В 2014 році на світ з’явилася донечка Олександра, в 2017 році – синочок Юрчик та 2020 році – донечка Катруся.

Між цими бойовими завданнями Андрій закінчив Чернівецький національний університет.

У 2022 році Андрій очолив аеромобільний батальйон 80 окремої десантно-штурмової бригади на посаді командира а аеромобільного батальйону.

6 березня 2023 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Часів Яр Бахмутського району Донецької області, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу командно-спостережного пункту Герой загинув.

За свій тяжкий бойовий шлях Андрій нагороджений медалями та Орденом Богдана Хмельницького.

Відкриття меморіальної дошки відбудеться 31 травня о 9:00 на подвір’ї Годи-Добровідської гімназії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору