Інформатор Коломия

ТРЕШ

У справі горе-волонтера Хемича суд опитав двох потерпілих

1 червня в Калуському міськрайонному суді відбувався телеміст із Іллічівським та Заставнівським міськрайонними судами, під час якого заслухали показання двох потерпілих.

Інформатор відвідав засідання.

За інформацією Калуського міськрайонного суду, у справі — 23 потерпілі. Віталій Хемич виманив у людей майже 1 млн 800 тис. грн.

Вчора через відеоконференції суддя Олександра Кардаш заслуховувала двох потерпілих: Яблонського Артура та Тиханової Аліни. Волонтер Артур Яблонський висловив свої претензії щодо дій підсудного, а також надав банківські транзакції і письмові листування Віталія Хемича з ним.

Потерпілий Яблонський вважає, що йому завдали збитків на 62 050 гривень. За частину цієї суми Хемич мав придбати прилад нічного бачення, а решту – перерахувати на лікування військовослужбовця. Проте варто зазначити, що підсудний Хемич подарував братові потерпілого тепловізор вартістю, яка майже відповідає сумі збитків завданих потерпілому, але за домовленістю Артур мав б повернути кошти за пристрій.

Адвокат Віталія Хемича мав до потерпілого запитання, чи його підзахисний розмовляв з Яблонським щодо цих коштів.

“Чи мій підзахисний вів з вами бесіду з приводу цих 60 тисяч, що, наприклад, ви винні йому 60 тисяч і цими коштами можна перекрити борг?”, – запитав адвокат.

Волонтер погодився з цим, але потім прокурор попросила зазначити дати цих подій. Зі слів Артура Яблонського, Хемич Віталій придбав прилад нічного бачення 9 липня 2022 року, а бесіда про перекриття боргу велася 3 та 8 серпня. Таким чином потерпілий досі вважає, що йому завдано збитків на понад 60 тисяч гривень.

Також свідчила Аліна Тихановська. Вона домовлялася з підозрюваним про придбання далекоміра та тепловізора. Потерпіла дізналася про волонтерство Хемича з соціальних мереж і звернулася до нього за підтримкою. Тихановська зазначила, що не отримала дальномір і 22 115 гривень в результаті його шахрайських дій.

Після допиту розглядання справи перенесли на наступне засідання, яке відбудеться 6 червня о 13:00.

Нагадуємо, що підозрюваний Віталій Хемич є сином бізнесмена, ексдепутата Калуської міської ради Ігоря Хемича.

Після хвилі звинувачень від ошуканих прикарпатців Хемич записав відео, де зізнався, що є ігроманом і попросив вибачення у тих, в кого виманив гроші.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору