Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

“Я – гуцул”: у Коломиї відкрилася нова мистецька виставка

7 червня у Музеї писанкового розпису відкрили персональну виставку творів знаного художника Мирослава Радиша – “Я-гуцул”. Тут представлено його вибрані твори у техніці гуцульського різьблення: боклаги, тарелі, ручні хрести, свічники, декоративні пласти. 

Інформатор також відвідав виставку та рекомендує заглягути у музей і Вам.

Мирослав Радиш – художник із Гуцульщини, представник косівської мистецької школи художнього дерева. Упродовж багатолітньої творчої діяльності він сформував свій неповторний художній стиль, у якому присутні регіональні ознаки традиційної гуцульської різьби на дереві, національні форми та їх неповторне авторське поєднання.

Художник володіє досконалою виконавською майстерністю, його вироби декоровані віртуозною сухою різьбою, інкрустацією різними матеріалами
деревом, бісером та металом. Часто автор поєднує контрастні за тоном та кольором породи дерева, що надає виробам особливого живописного ефекту.

Читайте також: “Армія нескорених”: у Коломиї відкрили виставку про борців УПА

“Гуцульський світ Мирослава Радиша, захований у пишні орнаменти та їх нестримні ритми, у ліричні образи та національні архетипи. Сподіваємось, що твори художника стануть натхненням у відновленні зранених війною сердець українців”, – додає пані Богдана Книш.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору