Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Торжественне поклоніння пречистим Тайнам Тіла і Крові Господа нашого Ісуса Христа у Святомихайлівському соборі | Фоторепортаж

Сьогодні, 4 червня, греко-католики торжественно поклоняються Пречистим Тайнам Тіла і Крови Господа нашого Ісуса Христа. Традиційно, це свято відзначається у четвер після неділі Всіх святих. У народі його також називають просто “Божого Тіла”.

Інформатор відвідав один із храмів Коломиї та зробив для Вас фоторепортаж Божественної Літургії.

Пресвята Євхаристія чи святе Причастя – це Тіло і Кров Ісуса Христа під видами хліба і вина, це джерело і вершина всього християнського життя. Усі інші Таїнства, як і всі церковні служіння, пов’язані з Євхаристією і до неї спрямовані. Бо Євхаристія містить у собі самого Христа. Це Таїнство встановив Ісус Христос під час останньої, Тайної вечері. Розламавши хліб, дав його своїм учням і заповів робити це на Його спомин.

У Соборі Святого Архистратига Михаїла на святкову літургію прийшло десятки вірян. Очолив Богослужіння отець-парох Петро Чиборак у спіслужінні з отцями сотрудниками: Володимиром Гуменюком, Іваном Остафійчуком та Зеноном Болехівським.

Опісля Служби відбувся урочистий обхід наколо храму зі Святими Тайнами. Найменші парафіяни взяли з собою кошики з пелюстками квітів та традиційно встелювали дорогу перед Ісусом, який утаєний у Святій Тайні Євхаристії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Вікторія Ровенчук

Нагору