Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що наробила негода на Прикарпатті: фото

Через сильні опади у гірських річках та місцевих потічках Прикарпаття сильно піднявся рівень води. Внаслідок цього подекуди підтопило дороги.

Детальніше розповідає Інформатор з посиланням на ДСНС області.

Вода підтопила проїжджу частину автодороги місцевого значення в селі Зелене та Топільче Верховинського району.

На ранок 17 червня вода самостійно зійшла, але дорожнє покриття захаращено залишками деревини, грунтом та камінням. Окрім того вода пошкодила проїзд до урочища Шибене в селі Явірник та підмила ділянку дороги місцевого значення С 090202. Через це проїзд до с. Пробійнівка ускладнений.

Внаслідок різкого підняття рівня води в гірських потічках, пошкоджене транспортне сполучення дорогою місцевого значення до с. Вороненко, Поляницької ТГ, Надвірнянського району зі сторони смт. Ворохта.

Станом на 17:00 17 червня інженерна техніка місцевих служб розчистила проїжджу частини автодороги місцевого значення С 090206 (800 м) та відновила рух транспорту в с. Зелене та села Топільче Верховинського району.

Станом на ранок 18 червня ситуація наступна:

1.  У Верховинському районі ситуація контрольована. Опади послабились, але все ще залишається високим рівень води у річці Чорний Черемош.

  • У Білоберізкій громаді ускладнені проїзди до сіл Пробійнівка та Грамотне.
  • Ведеться робота щодо відновлення проїзду до села Явірник та прикордонної застави Шибени.

2. Надвірнянський район. Ввечері 17 червня через стрімке підняття рівня води в гірських потічках було пошкоджено транспортне сполучення до с. Вороненко Поляницької ТГ зі сторони Ворохти.

Там проживають до 400 людей. Протягом ночі дорожні служби працювали, аби забезпечити проїзд транспорту.

3. Івано-Франківський район. 17 червня у Солотвинській ТГ в с. Кричка пошкоджено ділянку дороги на вул. І. Франка, через що не було проїзду до 5 житлових будинків. Після спаду рівня води планують очистити русло місцевої водойми.

За даними служб, потягом доби 18-19 червня на рiчках області очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,3-1 м. У басейнах Прута i Дністра, особливо на гірських притоках, – на 0,5 – 1,5 м.

Місцями можливе формування значного схилового стоку, в гiрських районах iснує загроза локальних селевих потокiв.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору