Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Через вбивство 9-річної дівчинки люди зібралися біля Косівського райвідділу поліції

У Косові кілька десятків активістів зібралися під районним відділом поліції. Вони хочуть з’ясувати, чому правоохоронці не затримала підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві 9-річної дівчинки з Кутів, коли той напав на жінку незадовго до цього.

Передає Інформатор, посилаючись на Суспільне.

Чоловіка, якого затримали за зґвалтування та вбивство своєї 9-річної племінниці, випустили з в’язниці лише у серпні 2022 року. Він перебував під адміністративним наглядом, але протягом цих кількох місяців вчинив кілька правопорушень.

30 травня 2023 року чоловік накинувся на дружину військового, коли вона зайшла до каплички помолитися.

“Чому після нападу на попередню жертву — дружину військового — підозрюваного не закрили? Той напад на жінку, що стався 22 дні тому, кваліфікували як легкі тілесні ушкодження, а мали б чоловіка затримати до з’ясування усіх обставин. Його не закрили й, на нашу думку, тому сталася біда, тому дитина загинула”, — каже засновниця ГО “Гуцульські волонтери” Юлія Таринська.

Жінка додає, що перед нападом на дружину військового були ще 3 заяви. Дві з них стосувалися переслідування та домагання жінок затриманим чоловіком. Ще одну заяву, як повідомили поліцейські, забрали.

Відео з пікету під Косівським райвідділом поліції можете переглянути у нашому телеграм-каналі за посиланням.

Керівниця сектору дізнання ГУНП в області Вікторія Самокіщук пояснює, чому за фактом нападу на дружину військового розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 КК України.

“Жінка написала заяву про те, що їй спричинили тілесні ушкодження, була рана на лівому плечі. Це знову ж таки кваліфікація з приводу частини 1, бо очікується висновок судово-медичної експертизи. Згідно з показами потерпілої жодного сексуального підтексту в тому нападі не було — ні фізичного, ні будь-якого словесного. З приводу кваліфікації саме за ст. 125. Події відбувалися у вечірній, орієнтовно о 22:00. І це — капличка, яка була зачинена, тобто — не громадське місце. Якби це був день і там були б люди, то однозначно можна було б кваліфікувати за ст. 296 ККУ. Саме з цих мотивів, зважаючи на тілесні ушкодження, була внесена ст. 125”, — пояснює вона .

З її слів, чоловіка не затримали, оскільки він втік з місця нападу.

Керівник обласної поліції Сергій Безпалько повідомив, що розпочнеться розслідування щодо законності діяльності правоохоронців. Після неї будуть ухвалені відповідні рішення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору