Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Юрій Андрухович розповів про що буде його нова книга і зачитав уривки | ВІДЕО

Нещодавно відомий письменник, перекладач і публіцист Юрій Андрухович презентував у Коломиї роман “Радіо Ніч” разом із давнішими книгами. Але коломияни не відпустили автора, допоки він не поділився секретами про нову книгу і не зачитав кілька історій-оповідань з майбутнього романи (якщо це буде саме цей жанр).

Інформатор чув, бачив і ділиться цікавим.

Щойно Юрій Андрухович закінчив роботу над романом “Радіо ніч”, аж виник новий задум.

Це було за 4 дні до війни – 20 лютого 2022 року. Саме ця дата стоїть на текстовому файлі, куди письменник Юрій Андрухович дописує історії для нової книги. Що це буде – цільний роман чи збірка оповідань – автор ще не знає.

У новій книзі письменника – дотепні й смачні історії у формі спогадів. Наразі їх записано п’ять.

Їх об’єднує оповідач, який пригадує себе 12-літнім й аналізує, часто не без іронії, все те, що було раніше, те, що малу вагу й смак. А тому нова книга Юрія Андруховича обіцяє мати характер, ба навіть норов, який затягує, надихає, відволікає, не позбавляючи нагоди провести паралелі й відчувати світ таким, як він є чи міг би бути, якби ми вміли так само безпосередньо сприймати події довкола.

Автор тільки зазначив, що змінив акценти після повномасштабного вторгнення.

“Буде набагато жорстокіша і жорсткіша книжка, ніж мені уявлялося”, – каже Юрій Андрухович.

А ми тим часом пропонуємо послухати уривки з нової книги, зачитані в червні 2023 року в Коломиї під час презентації нових і старіших романів.

До теми: Про що ви слухаєте вночі? Юрій Андрухович презентував у Коломиї свій новий роман

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору