Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мешканка Снятинщини подала в суд на поліцію, щоб їй скасували штраф за “хибний виклик”

На мешканку села Красноставці наклали штраф у розмірі 3400 грн за завідомо неправдивий виклик поліції. Жінка вирішила подати позов на Головне управління національної поліції Івано-Франківської області.

На судовому засіданні побував Інформатор.

23 червня у залі Снятинського районного суду розглядалася справа щодо визнання дій неправомірними та про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення за неправдивий виклик поліції.

Постанову було складено 11 січня 2022 року офіцером поліції. За словами пані Наталії, вона дізналася, що відносно неї винесена постанова аж у жовтні того року, коли отримала лист з виконавчої служби. Жінка вважає, що притягнення її до адмінвідповідальності за нібито вчинення цього правопорушення є незаконним, необгрунтованим та недоведеним. А вказана постанова не відповідає обставинам справи. Також її цікавить, чому вона має сплатити 3400 грн, якщо за хибний виклик поліції накладається штраф від 850 до 3400 грн.

Тоді пані Наталія вирішила оскаржити постанову в судовому порядку. Її адвокат подав адміністративний позов до відділення поліції міста Снятин про скасування постанови. Суд під головуванням судді Івана Посохова задовільнив позов, оскільки, на думку суду, відповідач прийняв рішення про притягнення позивач до адмінвідповідальності за відсутності належних доказів, з порушенням вимог КУпАП.

Втім, на рішення суду було подано апеляційну скаргу. Пані Наталія вирішила подати до суду на Головне управління поліції в області. Справу передали судді Михайлу Калиновському. Позивачка заявила відвід головуючого судді. Заяву мотивувала тим, що висловлює недовіру судді М. Калиновському, оскільки він перебуває у дружніх відносинах з начальником відділення поліції Снятина та знищив запис судового засідання у справі за її позовом.

Суд вважає, що зазначені позивачкою обставини в обгрунтуванні заяви про відвід не підтверджуються жодними належними та допустимими доказами. Також суд встановив, що частково запис судового засідання під головуванням Калиновського М. не зберігся у зв’язку із перебоями в мережі інтернет, що призвело до технічних несправностей комп’ютерної техніки. Заяву про відвід судді Калиновського суд не задовольнив.

23 червня відбулося судове засідання по цій справі, під час якого провели допит двох свідків зі сторони відповідача – ГУНП області. Ще один свідок до суду не з’явився. Коментар пані Наталії очікуйте в наступному матеріалі.

Відео із зали Снятинського районного суду.

Наступне судове засідання призначили на 13 липня о 11:10.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору