Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийський ліцей ім. Грушевського запрошує учнів на навчання!

Добра освіта – це як гарний спадок. А тому батьки ретельно вишукують заклад, який дає добрі знання й допомагає сформуватися сильній, гідній особистості. Ліцей ім. Михайла Грушевського має понад 100-річну історію. Його випускники стають студентами найпрестижніших вишів не лише України, але й світу. Сьогодні славетний заклад освіти в Коломиї відчиняє свої двері для всіх здібних учнів.

Коломийський ліцей ім. М. Грушевського має давню й захопливу історію, збережені й примножені традиції і визнаний авторитет школи. А ще тут потужна база лінгвістики та філології, добре укомплектовані кабінети фізики, хімії, трудового навчання, неймовірний оркестр духових інструментів, унікальний музей, що береже історію старовинного закладу і його славних випускників.

Переваги:

◊ працездатний педагогічний колектив;

◊  соціальна активність учнів на всіх етапах шкільного життя;

◊ висока результативність участі в предметних олімпіадах, конкурсах, Малій академії наук;

◊ дієздатна система громадсько-патріотичного виховання та спортивно-масової роботи;

◊ умови для створення професійного розвитку та самовдосконалення професійних компетентностей педагогічних працівників, впровадження інноваційних технологій.

Спеціалізація ліцею:

  •  англійська мова та німецька мови;
  •  українська мова, історія України.

Гурткова діяльність:

– оркестр духових інструментів;
– вокальний ансамбль;
– футбол;
– волейбол;
– військово-патріотичний гурток «Джура».

Діє учнівський парламент, метою якого є залучення дітей та молоді до прийняття рішень, реалізація інтересів учнів, підтримка їхніх здібностей, прав та свобод, а також створення та реалізація спільних проектів, ініційованих учнями.

100-літня історія закладу

16 вересня 1861 року вперше відчинив свої двері навчальний заклад, якому судилося стати одним з найсильніших освітніх осередків Галичини.

Директором гімназії був Теодор Білоус. Спершу навчання велося німецькою мовою, а українською викладали лише релігію для учнів греко-католиків та українську граматику. Але, незважаючи на це, українці почувалися піднесеними, адже в той час у гімназії панував український дух, майже половину учнів становили саме українські діти.

Пізніше, у березні у 1892 році, під час Галицької ради, його представники документально схвалили постанову про заснування в місті української гімназії та при вже існуючій польській, створили український клас. У цій гімназії провів навчальні роки відомий літератор Василь Стефаник. У 1900 році за наполяганням громадських організацій українські класи були відокремлені від польських. У 1939 році українська гімназія закрилася, замість неї тут стала працювати середня школа. А в 1990 році облвиконком ухвалив відродити міську гімназію з гуманітарним нахилом. Тоді-то її і помістили в будівлях колишнього монастирського ансамблю, де до війни вже функціонувала приватна жіноча гімназія.

Добрий старт для майбутніх лідерів

Сьогодні ліцей ім. Грушевського береже славні гімназійні традиції, впроваджуючи новітні методи навчання і дбаючи про всебічний розвиток особистостей ліцеїстів.

Наші випускники вступають до найпрестижніших закладів України, інших країн Європи, США. Стіни славетної коломийської гімназії (тепер – ліцею) дали добрий початок для таких відомих особистостей, як Лев Бачинський, Ярослав Окуневський, Михайло Голинський, Василь Симчич, Володимир Грабовецький, Роман Іваничук, Дмитро Павличко, Іван Монолатій, Вадим Карп’як, Володимир Матковський, Олексій Антонюк.

До теми: Коломиянин Олексій Антонюк поділився секретами, як вступити до Єльського університету

“Запрошуємо у нашу дружню, інтелектуальну, демократичну сім’ю. Ми дбаємо про те, аби наші учні мали не лише ґрунтовні знання, але й могли відстояти себе, свої ідеали і мрії. Бо саме така молодь має будувати й зміцнювати Україну після нашої перемоги!” – закликають вчителі славнозвісного Коломийського ліцею ім. Михайла Грушевського.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com.

Нагору