Інформатор Коломия

ГРОШІ

Скільки коштує місце під торгівлю у Коломиї і як отримати дозвіл

Непроста ситуація в країні змушує нас шукати нові можливостей заробітку, аби втриматись на плаву в часі економічної кризи і постійного росту цін. Ця стаття для тих, в кого нема великої суми для оренди дороговартісних приміщень під роздрібну торгівлю.

Інформатор зібрав для вас цінні дані про те, як розпочати підприємницьку діяльність на ярмарку або ж у форматі виїзної торгівлі. Зокрема ми дослідили, скільки коштує торгове місце і які документи для його отримання потрібні.

Найперше треба знати, що організацією ярмарків та організацією виїзної торгівлі займається центр дозвілля і туризму Коломийської міської ради. Саме сюди вам потрібно звернутися, аби підібрати собі місце під здійснення підприємницької діяльності.

Торгівля на вулиці Гетьмана Сагайдачного

Впритул до ринку у самому центрі Коломиї, на вул. Гетьмана Сагайдачного, діє так званий ярмарок вишиванкової, сувенірної продукції та квітів. Його узаконили рішенням виконкому нещодавно – у лютому 2023 року. Тут можна взяти в оренду ятку, будиночок чи палатку.

Ціни на місця торгівлі на вул. Сагайдачного:

  • за дерев’яний будиночок – 2500 грн/міс
  • за дерев’яну ятку – 750 грн/міс
  • за торгівельну палатку – 1500 грн/міс

Виїзна торгівля

Простими словами це торгівля на громадській землі із власного транспорту, пересувних конструкцій, розкладних яток, столів та ні.

Якщо говорити про приклади, то буси з продажу кави, точки продажу морозива, інших ласощів, поповнень мобільних телефонів та SIM-карт, столи навпроти Музею писанкового розпису,

Ціни за користування місцем для виїзної торгівлі у Коломийські громаді залежать від розміру торгової площі та місця розташування.

Відтак встановлено три розряди оплати:

  • 1500 грн на місяць
  • 2000 грн на місяць
  • 2500 грн за місяць.

Як отримати дозвіл і які документи потрібні

Для отримання дозволу на виїзну торгівлю потрібно подати заяву на ім’я міського голови у ЦНАП (вул. Привокзальна, 2а/1).

Для укладення договору на розміщення об’єкту виїзної торгівлі під час проведення «Коломийського ярмарку» необхідно:

  • подати документи, що підтверджують підприємницьку діяльність, організатору ярмарку Коломийському центру туризму та дозвілля за адресою м. Коломия, вул. Театральна, 32;
  • фото з виглядом і розмірами об’єкту виїзної торгівлі.

Розрахунок вартості здійснюється на основі калькуляцій, затверджених наказами Коломийського центру туризму та дозвілля.

“Сплата за вивезення сміття здійснюється Коломийським центром туризму та дозвілля на основі договору з обслуговуючим підприємством”, – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

До теми: У ратуші підтримали ярмаркову торгівлю у трьох мікрорайонах міста

Скільки коштів заробило підприємство з виїзної та ярмаркової, а також ціни на торгові місця на ярмарку сільськогосподарської продукції читайте у наших наступних публікаціях.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору