Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На підприємстві Прикарпаття пролунало два вибухи, є потерпілі: що відомо?

В ніч на 30 червня мешканці Брошнів-Осади, що на Калущині, почули потужний вибух. Ударна хвиля розійшлася одразу на кілька населених пунктів.

Наші колеги з Інформатор Калуш довідалися детальніше.

Вранці 30 червня люди помітили, як від заводу ТОВ “СВІСС КРОНО” від’їжджали два пожежні автомобілі. В соціальних мережах місцеві жителі зазначають, що вибух трапився близько 1 години ночі і звук було чути у Голині.

Рятувальники Калуського РУ ГУ ДСНС в Івано-Франківській області розповіли, що з їхнього підрозділу ніхто не виїжджав на пожежу, тому інформацією щодо ситуації вони не володіють.

Голова Брошнів-Осадської громади Тарас Манорик адресував відповідні офіційні листи в адміністрацію ТОВ “СВІСС КРОНО” та в Калуський районний відділ з надзвичайних ситуацій.

У коментарях мешканці зазначають, що вибухнув один із резервуарів виробництва:

Через кілька днів Богдан Попіна опублікував короткий допис, в якому повідомив, що вів діалог з офіцером Брошнів-Осадської громади Віталієм Рибчаком:

“Він [поліцейський] надав мені інформацію, що ним буде проводитись досудове розслідування за фактом пожежі на ТОВ-“Свісс кроно” вночі 30.06.2023 року. Під час пожежі двоє працівників отримали опіки. Один із них має опіки 2 степені важкості. Пожежа на виробництві сталася від двох потужних вибухів близько 2 години ночі”, – йдеться в дописі.

Щоб підтвердити або спростувати це, наші колеги спробували зв’язатися з офіцером громади Олегом Стельмахом, але за вказаним контактним номером ніхто не відповів. Вибух вдалося зафіксувати на камері спостереження Івана Мазурика. Переглянути його можна у Telegram-каналі Інформатор Калуш.

Після усіх офіційних звернень і запитів представникам місцевого самоврядування так і не вдалося встановити причини надзвичайної ситуації та її наслідки.

На підставі вимог глави 2 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” голова громади Тарас Манорик подав електронне звернення начальнику відділення поліції №2 (смт Рожнятів) Калуського районного ВП ГУ НП в Івано-Франківській області підполковнику поліції Василю Сав’яку з проханням терміново поінформувати Брошнів-Осадську селищну раду, вказавши наступне: час та дату реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР) зазначеної події; надати опис події та наявність потерпілих; поінформувати, кому доручено розгляд зазначеної події. До того ж, до електронного листа підкріплено три відеоролики про вказану подію.

  • 4 липня на ТОВ “СВІСС “КРОНО” розпочала працювати спеціальна комісія, в яку входять представники ДСНС, Державної служби України з питань праці, правоохоронних органів та Брошнів-Осадської селищної ради;
  • 4 липня в Брошнів-Осадській селищній раді відбулося позачергове засідання комісії ТЕБ та НС, на яке запросили керівництво ТОВ “СВІСС КРОНО” для отримання пояснень та з’ясування обставин, які сталися на підприємстві вночі на 30 червня цього року.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору