Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що наробила негода у Коломиї та районах Прикарпаття 7 липня: підсумки дня

Більше 6 годин на Коломийщині тривали рясні зливи. Внаслідок цього постраждали приватні помешкання, найбільше – мешканців сіл та жителів прибережних вулиць Коломиї. Рятувальники та поліція евакуйовували мешканців кількох сіл.

Інформатор підсумував наслідки складного дня (інформація доповнюється)

Найбільше постраждав Коломийський район, де в селах Мишин, Великий Вербіж та  Великий Ключів затоплено близько 340 домогосподарств.

Постраждали також села Стримба та Гвізд, а також селища Делятин і Ланчин Надвірнянського району. Тут під водою близько 150 домогосподарств.

У Косівському районі надають допомогу мешканцям селища Яблунів, а також сіл Стопчатів, Уторопи та Люча, де підтоплено близько 80 домогосподарств.

Проводиться евакуація людей з підтоплених помешкань.

Коломия

Внаслідок перевантаження на ливневу систему та підняття рівня води в ріці Млинівка перші ознаки паводку зафіксовано на вулицях біля міськрайонного суду і в пониззі ратуші:

На вулиці Бандери у Коломиї затопило підвальні приміщення. Відео – ТУТ

Деталі: У Коломиї річка Млинівка вийшла з берегів

За кілька годин у ратуші скликали комісію ТЕБ та НС, щоб “пропрацювати подальші кроки у випадку погіршення ситуації”. Подолати наслідки негоди кинулись ДСНС-ники, поліція та комунальні служби Коломийської ТГ.

До теми: Куди звертатися коломиянам, якщо затопило подвір’я чи помешкання

За словами міського голови Богдана Станіславського у Коломиї додатково оснащують комунальну техніку помпами, щоб пришвидшити роботу. Також розглядають можливість створення пунктів евакуації для людей, чиї домівки підтопило.

Тим часом Карітас Коломия уже готовий примати постраждалих внаслідок стихії. Деталі: У Коломиї Карітас прийматиме в своїх шелтерах постраждалих від затоплення

Села Коломийського району

Інформація про інші села Коломийського району уточнюється.

Оновлена інформація станом на 19:00

Рівень води у Пруті в районі Вербільзкого мосту сягнув позначки 2 м. І це попри те, що опради помітно вщухли. Ще кілька годин тому вода у Пруті сягала 1,5 м.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору