Інформатор Коломия

ВЛАДА

Чверть мільйона на премію під час війни головному комунальнику Коломиї | Персони ратуші

На премії головного комунальника Коломиї за перший рік повномасштабної війни могли б місяць прожити більше 80-ти українських пенсіонерів. А є ще постійні персональні надбавки, дві матеріальні допомоги і разові виплати. 

Інформатор отримав офіційні дані про зарплати комунальників і сьогодні поговоримо про їхнього керівника Андрія Радовця.

Середня зарплатня керівника управління комунального господарства Андрія Радовця 2022 року сягала 1 тис $. Цього року цифри дещо змінилися.

Щомісяця начальник УКГ Андрій Радовець отримує 100% преміальних до зарплати. У 2022 році середня річна премія сягала 15 тис грн.

У 2023 році премія головного комунальника коливається наразі в межах 16 тис грн. І це тільки премія, без окладу, надбавок та матеріальних допомог.

Наприкінці 2022 ми писали про те, що за 10 місяців зарплати начальства УКГ витягнули з міського бюджету 3,5 млн грн.

Щедрі надбавки, виплати і матеріальні допомоги отримував не тільки начальник, але й його заступники. Детальніше: 3,5 млн з бюджету на зарплати керівництву коломийської комуналки

Андрій Радовець, досьє

“Жирна посада”. Так назвав посаду начальника управління комунального господарства коломийський журналіст-розслідувач, а нині військовик ЗСУ Євген Гапич.

Спершу мер Богдан Станіславський намагався зробити його своїм заступником, але депутати не погодилися. Щоб уникнути конкурсу завів його у ратушу у якості власного позаштатного радника терміном менше місяця. А вже тоді призначив начальником УКГ.

Досвід роботи

До 2016 року Андрій Радовець працював інженером у фірмі Станіславського ТзОВ Станіславський.

З 2016 по 2020 рік був першим заступником Тлумацької міської ради ОТГ.

“Радовець був головою тендерного комітету Тлумацької міськради. Був членом комісій з ліквідації комунальних підприємств “Муніципальна інспекція з благоустрою м. Тлумача”, “Гаразд Королівки” та “Прибилівський сількомунгосп”. Не дивно, таким досвідом, мабуть, поділився з ним Станіславський, який успішно розпродав та ліквідував Загайпільський сірчаний рудник”, – зазначав у дописі Євген Гапич.

А ще статистика свідчить, що найкраще в роки роботи у Тлумацькій громаді Радовцю давалися закупівлі без тендерів.

“У 2016-2020 роках Андрій Радовець провів 484 закупівлі на загальну суму понад 86 млн грн. Щоправда, 474 закупівлі проводилися без проведення тендеру. Сума укладених договорів без проведення тендерів становить понад 56 млн грн. Звичайно, що всі договори були укладенні з фірмами з Тлумацького району. Деякі фірми, які отримали мільйонні замовлення, були зареєстровані у 2017-2019 роках”, – йдеться у дописі Євгена Гапича.

Як мер Коломиї пов’язаний з Андрієм Радовцем

Зв’язок з фірмами теперішнього міського голови і Андрієм Радовем прослідкувати нескладно.

“Фірма Богдана Станіславського ТзОВ “Креактив-Інжиніринг” отримала підряди на 1,9 млн грн. Звичайно, що без всякого тендеру”, – стверджував Євген Гапич у своєму розслідуванні.

За даними платформи YouControl серед 5-ти керівників ТзОВ “Креатив-Інжиніринг” є син міського голови Олег Станіславський, саме той, котрий у розпал війни, будучи призивного віку, якимось чином виїхав на лакшері відпочинок на Балі.

Деталі: “Не так я його вчив” – Богдан Станіславський підтвердив відпочинок сина на Балі

Скріншот аналізу зв’язків ТОВ КРЕАТИВ-ІНЖИНІРИНГ

Доходи Андрія Радовця 

Оклад начальника УКГ Коломиї досить скромний: від 5 000 до 7 000 грн. Але з урахуванням так званої персональної надбавки, премій і доплати у 2023 році нарахування “чистими” Андрію Радовцю сягають 30 000 грн на міс у середньому. Матеріальних допомог взимку-навесні 2023 року начальник УКГ ще не брав.

Попри жахи війни і неякісні роботи асфальтування ряду доріг, у 2022 році зарплата Андрія Радовця сягала понад 40 000 грн.

Премії 2022-2023 року

За 2022 рік Андрій Радовець отримав преміальних майже 177 тис грн.

А за перші 5 місяців 2023 року – понад 80 тис грн.

Разом за менше півтори року з бюджету Коломийської ТГ на преміювання начальника УКГ витратили 257 000 грн. Це 122 мінімальні пенсії українців.

Але це тільки частина айсберга.

Є ще персональна надбавка на рівні 50%, премії до Дня працівника ЖКГ (4000 грн), і матеріальні допомоги.

Більшість керівників управління комунального господарства Коломиї за свою працю отримує по дві матеріальні допомоги. Найперше – начальник.

У 2022 році місто двічі виплачувало матеріальні допомоги Андрію Радовцю, в сумі це 75 000 грн.

На постійній основі він отримує премію у розмірі 100% та персональну надбавку 50-100%. Тільки у січні та лютому ці доплати були меншими.

Найбільша офіційна зарплатня у нього була в жовтні 2022 року – всього 73 тис грн. З них цього місяці було 38 тис грн матеріальної допомоги.

А ще ж були відпускні, преміальні та надбавка за загальну суму 27 600 грн.

Відтак Андрій Радовець отримав двічі матеріальну допомогу: на вирішення соціально-побутових питань та на оздоровлення.

Скільки у цьому році місту обійдеться матеріальна підтримка начальника управління комунального господарства – читайте у наступних матеріалах Інформатора.

Ми продовжуємо слідкувати за тим, як витрачаються кошти з міського бюджету. На черзі – витрати на преміювання та допомогу іншим персонам ратуші. Слідкуйте за новинами.

До теми: Як заробляють у ратуші: високі досягнення в праці, зарплата в 80 тис грн та 120% преміальних | частина 1

Влада міста оглядає закуплену підмітально-прибиральну машину МС 250 . Вартість – 7млн 235 тис грн. Зекономили на аукціоні менше 5 тис грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору