Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи є екопакети в найбільших магазинах Коломиї

Весь світ, в тому числі й Україна, вже давно оголосили боротьбу пластиковим пакетам. Однак не у всіх магазинах можна знайти біорозкладні екопакети, які мали прийти на зміну поліетилену.

Інформатор досліджував ситуацію в Коломиї.

З 10 грудня 2021 року в Україні заборонили розповсюдження в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг:

1) надтонких пластикових пакетів;
2) тонких пластикових пакетів;
3) оксорозкладних пластикових пакетів.

Заборона не розповсюджувалася на біорозкладні пластикові пакети.

З 1 січня 2023 року заборона на розповсюдження поширилася на надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка.

Детальніше у законі за посиланням.

У “АТБ” є екопакети, однак одноразові рукавички – поліетиленові. На касі можна придбати екоторбу або ж поліетиленові брендовані пакети.

У “Слані” ми помітили лише поліетиленові одноразові пакети та рукавички.

У “Торбі” також є поліетиленові пакети та рукавички.

У “Соломоні” можна знайти як поліетиленові пакети та рукавички, так і екосумки.

У “Еко-маркеті” ситуація схожа: є одноразові поліетиленові пакети та рукавички, а також екосумки.

У “Сіті маркеті” при вході є поліетиленові пакети та рукавички. У відділі з випічкою, окрім поліетиленових, з’являються паперові пакети.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору