Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У річках на Коломийщині знову прогнозують підняття рівня води

Протягом кількох наступних днів – з 13 по 15 липня – очікуються значні опади, через які на рiчках суббасейнiв Прута та Сiрету очікуються пiдйоми рiвнiв води.

Передає Інформатор з посиланням на Український гідрометеорологічний центр.

Зазначається, що вода може піднятися на 0,5 – 1,5 м над рівнями, які є станом на 8:00 12 липня. В мiсцях проходження сильних злив буде вiдбуватися формування значного схилового та мiсцевого стоку, в гiрських районах iснує загроза формування локальних селевих потокiв.

Нагадуємо, що внаслідок сильних дощів 7 липня на Коломийщині, Косівщині та Надвірнянщині відбулося підтоплення домогосподарств, підвалів та місцевих доріг. Детальніше у статті: Що наробила негода у Коломиї та районах Прикарпаття 7 липня

Наразі роботи з відкачування води тривають. За повідомленням ГУ ДСНС області, на Прикарпатті підтопленими залишаються 10 дворогосподарств та 14 підвальних приміщень. Протягом минулої доби рятувальниками відкачано 492 м. куб. води з дворогосподарств у Калуському, Коломийському, Надвірнянському та Івано-Франківському районах.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору