Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Назріває соціальний бунт: Нижньовербізька громада чекає на приїзд голови ОВА

Через негоду на Коломийщині з берегів вийшло чимало річок. У селах Нижньовербізької ТГ затопило приватні помешкання, дороги, домогосподарства та підвали. В громаді назріває соціальний бунт. 

Про це йшлося на нараді в голови Івано-Франківської ОВА, діляться наші колеги з Інформатор Івано-Франківськ.

Голова Нижньовербізької ТГ запросив голову ОВА завітати до них через те, що в громаді назріває соціальний бунт.

“У 2021 році ми зробили проєкто-кошторисну документацію. У нас є чотири річки, я це вам повідомляв особисто. Чотири річки – гірські, які щорічно роблять нам Херсонську область. Так само було у 2020 році, ми билися як головою об стінку. Усі проєктно-кошторисні документації є збережені. Ми отримали кошти тільки на одну планочку. Я прошу вашого сприяння, допомоги. Проєктна документація коштувала 600 тис. грн., кошторисна вартість там – 21 млн грн. Але за ці всі роки ми так само просимо всі служби на будівництво… Назріває соціальний бунт. Може, я піду з роботи, але вони будуть у вас під кабінетом, напевно, щоденно”, – звернувся голова до керівництва Прикарпаття.

За його словами, в одному населеному пункті швидка не могла приїхати на виклик. Ми писали: Що наробила негода у Коломиї та районах Прикарпаття 7 липня.

Очільниця області повідомила, що вранці 14 липня вона приїде в Нижньовербізьку ТГ разом зі всіма службами.

Як зазначив начальник управління з питань цивільного захисту ОДА, через негоду на Прикарпатті загалом було підтоплено 948 дворогосподарств, 132 житлових будинки, 226 підвалів. 348 абонентів залишились без газу, сьогодні досі без газу 8 абонентів. У селі Нижній Вербіж на території приватного господарства втопився місцевий мешканець.

Читайте більше: У Нижньому Вербіжі рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору