Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Добірка цікавих кінофільмів на вікенд

Вихідні – чудовий час, щоб розслабитися та відпочити після роботи. А перегляд хорошого кіно з рідними може стати чудовою терапією для вашого мозку.

Оскільки попереду вечір п’ятниці, наші колеги з Інформатор Калуш зібрали для вас фільми на будь-який смак.

Скотт Пілігрим проти всіх
комедія, романтика, екшн, фентезі

Фільм британського кінорежисера Едгара Райта знято за мотивами однойменної серії коміксів Браяна Лі О’Меллі.

Головний герой комедії, Скотт Пілігрим, грає у рок-гурті на позиції бас-гітариста. Його життя безтурботне — комп’ютерні ігри та безперервні пригоди через необачність – це все, що він має. Так триває, допоки на його шляху не трапляється Рамона — дівчина його мрії. Проте для того, щоб торкнутися до закоханості повною мірою, йому доводиться боротися із колишніми хлопцями Рамони. Серед них і кінозірка-скейтбордист, і рокер-веган й навіть ідентичні близнята.

Стрічку наповнює не тільки дивна боротьба між Скоттом та цілим світом, але й музичний супровід (здебільшого — концертні та гаражні виступи бенду).

Вбивство священного оленя
жахи, драма, трилер, детектив

В основі стрічки — антична трагедія Евріпіда “Іфігенія в Авліді”.

Стівен Мерфі, головний герой фільму, кардіохірург, який працює в одній з місцевих лікарень. Він обожнює свою роботу, адже розуміє, що може врятувати життя тим, хто опинився у складній ситуації.

В нього щасливе життя: його дружина Ганна, донька Кім та син Боб мали чудові стосунки. Та трапилась біда — у сина Стівена відмовили ноги. Після безлічі досліджень жодних відхилень не виявили й увага батьків буласконцентрована на хлопчикові. Через це Кім почувалася самотньою, тож дівчина зблизилась із Мартіном, який втратив свого батька через невдалу операцію. Згодом стало відомо, що її провів Стівен.

Машиніст
психологічний трилер, драма

У психологічному трилері фігурує тема безсоння. Головний герой, Тревор Резнік, балансує між сном та дійсністю. Вже цілий рік він практично не спить. Тіло головного героя перетворилось на хворобливий блідий скелет, а його психічне здоров’я дуже постраждало. Тревор зовсім перестав розуміти, де реальні події, а де витвір його уяви. Чоловіку часто ввижається верстатник із заводу, якому відірвало руку. Та найголовніше, що такого працівника ніхто й ніколи не бачив…

Тревора почали відвідувати думки про зраду його коханої із верстатником Айваном. Він втомлюється жити та  не розуміє, що відбувається. Ба більше, його записки на холодильнику перетворюються в надскладні ребуси, намагання усвідомити власні кордони та риси. Врешті-решт в думках Тревора поселилися розмиті спогади про матір. Щоб остаточно не збожеволіти йому доводиться робити кроки до самоусвідомлення та рятувати себе.

Сонцестояння
жахи, трилер, детектив, драма

“Сонцестояння” — класичний фолк-хоррор на тему язичницького культу. Спочатку кінострічка була подана як звичний фільм-слешер для шведських культистів, та зовсім скоро набула значно більшої популярності.

У сюжеті група студентів попрямувала у невелике шведське село напередодні літнього сонцестояння — там проводять фестиваль раз у 90 років. Та хто ж знав, що жодних розваг не буде. Натомість — жорстокі язичницькі обряди.

Ніхто зі студентів навіть не підозрював, які ролі для них обрано. Тож зіткнувшись з невідомим, їм довелося боротися за власне життя.

Вічне сяйво чистого розуму
романтика, комедія, драма, наукова фантастика

В основі кінострічки лежить усвідомлення світу майбутнього, в якому можна керувати власними спогадами.

Дві протилежності зіткнулися: Джоель — консервативний, сухий і дещо холодний чоловік та Клементина, яка зображена надзвичайно яскравою, креативною, чуттєвою. Навіть її волосся постійно змінювало колір (втім, як і її настрій). Стосунки двох протилежностей (наче світів) стрімко розвивалися, аж доки не дійшли до певної точки. Клементина, як і завжди, піддалася своїм емоціям: під час сварки із Джоелем вирішила розірвати стосунки.?

Приємного перегляду!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору