Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Стали відомі нові правила перевірки водіїв на стан сп’яніння

Нещодавно в Україні відбулись зміни в процедурі перевірки кількості алкоголю у крові. І хоч допустима норма проміле залишилася такою самою, водіям варто ознайомитися з новими правилами.

Детальніше розповідає Інформатор із посиланням на Avtosota.

Раніше для перевірки правоохоронці зупиняли авто. На місці зупинки огляд проводився з обов’язковою відеофіксацією, а якщо вона була неможливою, вимагалась присутність двох свідків. Їх шукав інспектор, а стан алкогольного сп’яніння підтверджували при перевищенні 0,2 проміле.

Відтепер для перевірки не потрібно мати двох свідків, адже на дорозі з інтенсивним рухом чи вночі не завжди є можливість їх знайти. Доказом вважатимуть відеозапис із нагрудної камери поліцейського. Для цього правоохоронці мусять бути забезпечені технічним обладнанням, яке дозволить їм фіксувати відеодокази за різних погодних умов і в будь-який час доби.

Процедура тепер має такий вигляд: перевірку на стан алкогольного сп’яніння повинні проводити за допомогою спеціальних технічних засобів, які мають відповідні документи. Якщо інспектор не має їх із собою, він не може здійснити перевірку.

Пред’являти документи інспектор повинен лише на вимогу водія, а якщо такої не було – з боку правоохоронця порушень не буде. Стан алкогольного сп’яніння підтверджений, якщо алкотестер показав більше ніж 0,2 проміле.

Якщо водія доставили в лікарню, то його треба оглянути не пізніше ніж за дві години його перебування в медзакладі, інакше огляд не буде дійсним. Поліцейський також повинен скласти акт огляду у двох примірниках, один з яких видають водієві. Без актів огляд вважається недійсним.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору