Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: рівно рік тому загинув герой з Коломиї Владислав Огільчин

Україна була для Владислава Огільчина понад усе. Він був добровольцем в АТО, а з початком повномасштабного вторгнення повернувся з-за кордону додому та став на захист нашої незалежності. Та, на жаль, 15 липня 2022 року Владислав загинув. 

Інформатор нагадує історію життя Героя.

Владислав Огільчин народився 1 листопада 1989 року в Коломиї. Навчався в Коломийській ЗОШ №9. Після закінчення школи вступив до Коломийського професійно-технічного училища №17.

Змалечку мав хист до навчання, дуже багато читав, найбільше до душі припало вивчення історії України. Саме бездоганне знання історії рідної землі зростило в ньому невимовну любов до України. Україна була у Владислава понад усе…

З 2016 по 2017 рік брав участь в антитерористичній операції, куди пішов добровольцем. Воював в Донецькій та Луганській областях. Після закінчення терміну контракту вирішив залишитись в Збройних Силах України в м. Чернівці. Згодом працював за кордоном.

З початком російської агресії 26 лютого 2022 року повернувся з-за кордону боронити свою рідну землю. Він говорив: “У мене є Батьківщина, мені є що захищати”. Пішов добровольцем до військкомату і був зарахований солдатом до 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

В кожну вільну хвилину між боями шукав на попелищах книжки і читав до останнього дня. Загинув 15 липня 2022 року в с. Спірне Донецької області.

Пам’ять Героя вшанували у рідному ліцеї №9. Там 27 жовтня відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику Владиславу Огільчину.

Вічна пам’ять і слава Герою!

Нагору