Інформатор Коломия

ГРОШІ

Гроші з війни: як військові наповнюють бюджет Коломиї

гроші

Виявилося, що військовослужбовці не тільки у списку найбільших платників податків, але сплатили 75% від запланованої суми надходжень до бюджету 2022 року, який прийняли 21 грудня 2021 року.

Інформатор отримав відповідь на інформаційний запит і ділиться даними з вами.

Згідно офіційної інформації, у 2022 р. надходження від податів на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) зросло у 2,4 рази: із запланованих 402 млн грн до майже 958 млн грн.

Основна частка цих податків – ПДФО із грошового забезпечення, винагород та інших виплат військовослужбовцям. 

Загалом же бюджет Коломийської ТГ планували на рівні 885 млн 184 тис грн на 2022 рік. З них ПДФО з грошового забезпечення та винагород військовослужбовців – у розмірі 103 млн 231 тис грн.

Якби це не звучало, завдяки війні податок на доходи військовослужбовців збільшився у 6,4 рази більше від запланованого і становив 659 млн 734 тис грн за 2022 рік.

До теми: Чверть мільйона на премію під час війни головному комунальнику Коломиї | Персони ратуші

Це більше, ніж увесь бюджет Коломийської ТГ 2021 року!

Саме це дало змогу ремонтувати дороги, тротуари, закуповувати комунальну техніку, ремонтувати дахи шкіл і оплачувати зарплати з щедрими преміальними службовцям Коломийської міського ради, оплачувати закупівлі лавочок, дерев, квітів і навіть проєкти типу кованої писанки за 600 тис грн чи рекламні тумби за сотні тисяч гривень, які активні коломияни не допустили.

Відтак сміливо можна сказати, що війна змінила всю країну. Проте для бюджету Коломийської ТГ вона стала каталізатором стрімкого росту.

 

У 2023 році в Коломийській ТГ – рекордний бюджет на рівні 1 млрд 241 млн грн. Громада навіть сплачує реверсну дотацію (кошти, що передаються до державного бюджету з місцевих бюджетів для горизонтального вирівнювання податкоспроможності територій), бо ПДФО на одного мешканця вказує на те, що Коломийська громада вийшла в розряд «багатих».

І основна частина податкових надходжень – з грошового забезпечення та інших виплат військовослужбовцям частин, що розміщуються в Коломийській ТГ. 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору