Інформатор Коломия

ВЛАДА

За скільки Коломия продала будівлю кінотеатру “Джерело” і землю до нього

2015 року коломийська телерадіокомпанія “НТК” придбала на аукціоні будівлю колишнього кінотеатру “Джерело” за майже 1 млн грн, а 2017 року викупила і земельну ділянку в приватну власність. В перший день серпня 2023 року розпочався демонтаж цієї австрійської будівлі.

Інформатор поцікавився у власника цієї земельної ділянки і самої будівлі колишнього кінотеатру, що тут буде.

За скільки продали землю і будівлю кінотеатру “Джерело”

Приміщення “Джерела”

Будівля колишнього кінотеатру загальною площею 810.4 м² пішла з молотка на аукціоні 2015 р. за трохи більше 977 тис грн (за тогочасним курсом це становило приблизно 46 000$). Новий власник – телерадіокомпанія ТРК “НТК”.

Але щось із даними не збігається, адже у статті 2013 року знаходимо таке:

“Станом на 31 травня 2013 року проведена оцінка ринкової вартості нежитлової цегляної будівлі кінотеатру “Джерело”, яка склала 1 280 000,00 гривень без ПДВ. Наразі по житловій будівлі тендер не проводиться. Власником нежитлової будівлі є територіальна громада Коломиї в особі Коломийської міської ради. Цільове призначення нежитлової будівлі – об’єкт соціально-культурного призначення”.

Виходить, за менш як 2 роки вартість будівлі суттєво впала?

Земля на Чорновола, 30

За земельну ділянку (майже 21,5 сотих) нові власники – телерадіокомпанія ТРК “НТК”, як стверджує директор телебачення, заплатила трохи більше 932 тис грн. До цієї ділянки входить земля під колишнім кінотеатром, а також 13 сотих довкола цієї будівлі. Відтак за земельну ділянку за тогочасним курсом валют ТРК “НТК” заплатило у бюджет міста менше 36 000 $

“Земельна ділянка була сформована ще за каденції Юрія Овчаренка, – зазначає у коментарі директор ТРК “НТК” Василь Дем’янюк. – За неї ми дали вдвічі дорожче, ніж була оціночна вартість. Нормативна грошова оцінка була 472 тис грн, але міська рада сказала, що за цю ціну вони нам не продадуть. Прийшлось платити в два рази більше”.

А також розповідає про стан споруди на момент її купівлі. Каже, що будівля була без фундаменту, стіни всі мали грибок, а підлога провалювалась. Устаткування кінотеатру розікрали всі, хто хотів, бо всередину був доступ.

“У те приміщення десятиліттями ніхто не вкладав копійки. Ми купили його в аварійному стані”, – каже Василь Дем’янюк.

Директор ТРК “НТК” Василь Дем’янюк

Зараз власники будівлі та земельної ділянки виробляють проєктно-кошторисну документацію. Отримали дозвіл на підготовчі роботи.

На місці колишньої австрійської райтарні, а потім кінотеатру “Джерело”, постане багатоповерхівка.

Приміщення було передано для “будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури”.

Своїх планів нові власники не змінили.

“Там буде 5-поверховий будинок, – стверджує директор ТРК “НТК” Василь Дем’янюк. – Там має бути, так як ми й обіцяли, кінотеатр, а також комерційні приміщення. На верхніх поверхах – квартири. Будівля буде у тому ж ансамблі, щоб воно вже вписувалося в архітектуру середмістя. Також у будівлі буде сучасний паркінг та укриття, як того нині вимагають норми”.

Нагадаємо, від 1 серпня розпочалися роботи з демонтажу цієї історичної будівлі.

Як Коломийська міська рада прийняла рішення про продаж землі на Чорновола, 30

Насамперед варто нагадати доленосне рішення, яке прийняли депутати на сесії 12 жовтня 2017 року. Тоді за додаткове питання щодо надання дозволу на викуп земельної ділянки на просп. Чорновола, 30 проголосувало 19 депутатів, ще 6 не голосували, а 1 утримався. Цікаво, що на початку сесії у сесійному залі було 32 місцевих обранця, а коли дійшла справа до цього рішення, то шестеро уже були відсутні.

12 жовтня Коломийська міська рада прийняла рішення надати приватному підприємству “Телерадіокомпанія “НТК” дозвіл  на передачу шляхом викупу земельної ділянки несільськогосподарського призначення (кадастровий номер 2610600000:18:001:0207) площею 0,2147 на вулиці В’ячеслава Чорновола, 30 для громадської забудови — обслуговування приміщення кінотеатру за рахунок орендованої земельної ділянки (договір оренди землі від 05.02.2016р, номер запису про інше речове право: 14214948, дата державної реєстрації: 14.04.2016 року).

 

Рішення міської ради № 2017-25/2017-25 від 12 жовтня 2017 року

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Наталка Сандецька

Нагору