Інформатор Коломия

ВЛАДА

На площі перед Народним домом міняють плитку. Що не так зі старою?

Бруківку на площі перед Народним домом взялися демонтувати від початку липня. Минулого року комунальники частково перекладали плитку на цій ділянці, а зараз взялися міняти повністю. Що буде зі старою плиткою і скільки це обійдеться бюджету міста.

Начальник управління культури та туризму Коломийської міської ради Станіслав Баланович розповів Інформатору, що тут задумали.

За словами Станіслава Балановича, на благоустрій території довкола Народного дому, що на вулиці Театральній, депутати міської ради виділили трохи менше мільйона – 980 000 грн.

З роботами поспішають, адже оновлення площі заплановане до Спаса. Справа у тому, що 20 серпня відбудеться архиєрейська хіротонія отця Петра Голінея у Катедральному соборі, що межує з Народним домом. На цей обряд висвячення нового єпископа мають з’їхатися єпископи з усієї України. А очолить Божественну Літургію Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Детальніше: 20 серпня Блаженніший Святослав очолить Літургію у Коломиї

Отож роботи з благоустрою території довкола Народного дому мають завершити до Дня міста (19 серпня).

“Ми прийняли господарське рішення класти нову плитку там, де ходять люди, а не позаду будівлі Народного дому, – каже начальник управління культури та туризму. – Відтак демонтуємо стару плитку власними силами, працює тут сервісний центр. Ми знайшли виконавця робіт, зараз іде процес виготовлення кошторису”.

Але процес максимально пришвидшений, адже до Спаса – трохи більше 2 тижнів. Тому у п’ятницю, 4 липня, має бути укладений договір з підрядником.

Чому вирішили замінити стару плитку і що тут буде

Управління культури переконують, що стара плитка час до часу просідала. А позаду будівлі було суцільне болото

“Ми цю стару плитку, яку зараз знімаємо, покладемо якраз там, де не було облаштованого проїзду до Народного дому”, – каже Станіслав Баланович.

Щодо того, який вигляд матиме площа перед історичною будівлею в управлінні наразі тримають інтригу, тільки зауважують, що арок, які встановили як фотозону до Великодніх свят, після реконструкції коломияни тут вже не побачать. Детальніше читайте згодом.

“Це буде повна зміна функціональності площі. Дизайн всіх приємно здивує!”, – переконує начальник управління культури і туризму.

А ще зауважує, що після робіт цей буде простір для людей, а не для автомобілів, автівки ж будуть паркуватися позаду Народного дому і біля технічного заїзду від пологового будинку.

Читайте також: Дилема чи ні: витрати Коломиї під час війни. Факти, цифри, коментарі громади і влади

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору