Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи дочекається садок у мікрорайоні Леонтовича в Коломиї ремонту тепломережі

Від весни 2023 року в Коломийському ЗДО №21 планували капітальний ремонт системи опалення. Майже 2 місяці садочок був зачинений влітку, за цей час було оголошено 2 тендери і обидва були відмінені. Другий – за рішенням антимонопольного комітету.

У деталях розбирався Інформатор.

28 квітня КП “Коломиятеплосервіс” оголосило тендер з очікуваною вартістю понад 10 млн грн на капітальний ремонт системи опалення будівлі ЗДО №21 “Пролісок”, що у житловому масиві Леонтовича.

Але у  середині травня закупівлю відмінили і причиною вказали “неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель”.

За тиждень – наприкінці травня – оголосили новий. Цього разу на участь у закупівлі подалося 3 учасники. Ціна впала до 7 млн грн.

Проте знову справа не пішла: 25 липня і цю закупівлю відмінили. Як причину вказали “відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг”.

В управлінні освіти щодо цього тільки констатували, що наразі заміни опалення там не буде:

“У садку №21 замовником робіт було комунальне підприємство “Коломиятеплосервіс”. Там щось тендер не відбувся, була скарга антимонополії (атимонопольного комітету, – ред). Я не можу за нього то відповісти, то що знаю, то і кажу”, – прокоментував заступник начальника управління освіти Віталій Тимчук.

І справді, до процедури закупівлі послуги капремонту системи опалення була скарга одного з учасників відкритих торгів на  на неправомірні дії замовника (КП “Коломиятеплосервіс”). Комісія антимонопольного комітету прийняла рішення зобов’язати КП “Коломиятеплосервіс” скасувати рішення про визначення переможця закупівлі. Рішення може бути оскаржене в суді.

Відтак колектив садка та його вихованці втратили шанс відновити виховний процес 14 серпня у приміщенні з новою системою опалення.

Читайте також: Давайте економити на дітях: що не так із закриттям садків на літо у Коломиї

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору