Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломиянка хотіла купити дрон для ЗСУ, але її обдурили шахраї

Ще одна покупка в Інтернеті обернулася втратою чимало суми коштів. Шахраї “заробляють” гроші навіть на товарах для ЗСУ. Цього разу на гачок аферистів потрапила мешканка Коломиї, яка збиралась придбати дрон для військових.

Пише Інформатор, посилаючись на поліцію області.

Коломиянка знайшла оголошення про продаж дрона для Збройних Сил України на одному із сайтів продажу товарів.

Вона перерахувала за придбання дрона для майже 31 000 гривень. Однак, псевдопродавець обдурив жінку та замовлення не вислав.

Поліція нагадує громадянам:

  • Одна з найрозповсюдженіших афер в мережі – продаж та купівля уявних товарів і послуг через інтернет.
  • Як правило, в інтернеті потерпілі знаходять оголошення про продаж товару, що їх цікавить за зниженою ціною. На зазначені номери кредитних карт «покупці» переказують грошові кошти «продавцям», а товар так і не отримують.
  • Слід пам’ятати, якщо «Продавець» пропонує декілька видів (оплата кур’єру, оплата при отриманні післяплатою, повна передоплата перед відправкою кур’єрською компанією тощо) – то це нормальна практика.
  • Перевіряйте інформацію про продавця, почитайте відгуки про нього в інтернеті.
  • Не повідомляйте реквізити вашої банківської картки, а саме термін дії карти, коди, одноразові паролі, які приходять на телефон.
  • Продаючи товар чи то в інтернет-мережі, остерігайтеся покупців, які мало цікавляться товаром, не торгуються, а одразу просять реквізити рахунку.
  • Якщо пропонується тільки один спосіб, особливо з повною передоплатою – то це можуть бути шахрайські дії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору