Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Кіцманській міськраді на вимогу громади звільняють усіх заступників голови

Виявляється, у деяких міськрадах до громади таки прислуховуються. Так у містечку Кіцмань мешканці спитали у голови, чи доречно мати аж трьох заступників в часі війни. 4 серпня депутати більшістю голосів підтримали рішення звільнити усіх заступників. Але не все так однозначно.

Чому – розповість Інформатор за даними Суспільного.

У Кіцманській міській раді Чернівецької області звільнять усіх заступників міського голови. Таке рішення 4 серпня підтримали 17 з 22 депутатів. Міський голова Сергій Булега переконує, так зможуть зекономити гроші й передати їх на ЗСУ. Водночас п’ятеро депутатів голосували проти.

Згідно з проєктом рішення, скоротять:

  • посаду заступника з питань організаційно-господарської діяльності, яку обіймає Олександр Ткачук.
  • посади двох заступників з питань діяльності виконавчих органів — Олександра Марусяка та Юрія Косара.

Їх мають повідомити про звільнення та запропонувати їм вакантні посади відповідно до їхньої кваліфікації.

На засідання сесії голова громади Сергій Булега сказав, що не має претензій до роботи своїх заступників.

Раніше у коментарі Суспільному Булега казав, що причиною звільнення заступників є економія грошей та направлення їх на підтримку ЗСУ. Таку ідею висунула громада. Тепер на сесії своє рішення Булега назвав “спробою відповісти людям, що він змінив”.

“До мене звернулася громада, яка запитала, чи доречно у період війни мати трьох заступників. Я не зміг відповісти зразу. І тоді громада запропонувала мені, щоб на сесії вирішити, щоб цих заступників поки що не було. А кошти, які йдуть на їхню оплату праці, спрямувати на підтримку ЗСУ. Я не мав аргументів, щоб заперечити їм”, — каже Булега.

П’ятеро проголосували проти звільнення працівників ради. Зокрема, рішення не підтримав голова фракції “Європейська солідарність” Вадим Скрипник. За його словами, оптимізація штату –прибирання невгодних”.

Також депутат Олег Скорейко стверджує, що зекономити гроші не вийде, бо звільненим працівникам передбачені виплати, зокрема компенсації за невикористані відпустки. Він пропонував скоротити одного заступника, а двох залишити працювати. Його пропозицію не підтримали.

Рішення про звільнення заступників може порушити систему управління, розповів раніше у коментарі Суспільному політолог Ігор Баб’юк.

“Щонайменше потрібен заступник з організаційних питань. Також є цільові напрямки, за які відповідальні заступники”, — каже Баб’юк.

За його словами, перенаправлення грошей із зарплатного фонду може бути перевищенням службових повноважень.

“Фонд оплати праці є захищеною статтею. Навряд чи вони при нинішніх умовах зможуть перенаправити ці гроші на інші потреби.Тому таке рішення більше схоже на популізм”, — каже Баб’юк.

Окрім заступників, у проєкті рішення йдеться про оптимізацію ще чотирьох посад, які були вакантними. Йдеться про спеціалістів з питань охорони здоров’я, земельних питань, бухгалтерського обліку та служби у справах дітей.

Згідно з документом, оптимізувати посади мають з жовтня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору