Інформатор Коломия

ВЛАДА

Не для людей, для машин: мешканці мікрорайону в Коломиї вимагають безпечних умов для пішоходів

Цю дорогу відремонтували в грудні 2022 року. За асфальтування вузької проїжджої частини місто згідно договорів витратило майже 6 млн 360 тис грн. А проте інтереси пішоходів не були враховані. Коломияни мусять долати цей шлях гравійним узбіччям, після дощів – калюжами. А хто не боїться ризику йде проїжджою частиною.

7 серпня після піврічних даремних закликів облаштувати тут тротуар мешканці мікрорайону вирішили звернутися до медіа. Інформатор відгукнувся.

Дорога, яку в тендерній закупівлі назвали проїздом від будинку № 7 на пл. Привокзальній до вул. Симоненка, активна  та ще й вузька: дві автівки не завжди можуть розминутися, а тому часто з’їжджають на узбіччя. Відтак пішоходи в небезпеці навіть, коли рухаються щебеневою доріжкою чи калабанями.

Зайти до цих будинків можна і з іншого боку – зі сторони вул. Яворницького, але це додаткових 15 хвилин.

Інше питання, що водовідведення, вочевидь, до ремонту дороги не зробили, тож вода так і стоїть на узбіччях, а стічних решіток ніде не видно. Край нової дороги розкришується в ділянках, де стоїть вода.

В управлінні комунального господарства запевнили, що облаштують тротуар по одній зі сторін ще до кінця цього року.

До теми: Ремонт за понад 28 млн грн: як у Коломиї проходять роботи на вул. Косачівській

Мешканці вимагають, аби повз їхні будинки до Привокзальної площі облаштували пішохідну зону, відповідні знаки обмеження швидкості руху і заборонили паркування обабіч.

За словами мешканців, восени 2022 року активісти мікрорайону Крип’якевича зверталися особисто до міського голови щодо облаштування тротуару і Богдан Станіславський пообіцяв вирішити цю проблему. На початку 2023 року місцеві жителі знову порушували це питання і їх зорієнтували очікувати змін навесні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору