Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Українцям, які не хочуть йти на фронт, можуть запропонувати альтернативний варіант

В Україні зареєстрували законопроект, яким пропонується мобілізовувати військовозобов’язаних не тільки на фронт, а й на роботи, що мають оборонний характер.

Що це означає – ділиться Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.
Автор проєкту закону за номером 9566 “Про внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” є народний депутат від партії “Слуга народу” Григорій Мазурашу.

Зазначається, що у разі внесення відповідних змін у процес мобілізації в Україні, військовозобов’язані, що не хочуть воювати, будуть задіюватися в громадських роботах на користь держави.

“Намагання примусом і погрозами мобілізувати громадян на військову службу негативно позначається на економіці, призводить до непотрібної соціальної напруги, а також створює приємне для ворогів враження, ніби в Україні не вистачає сміливих патріотів, які готові захищати Вітчизну зі зброєю в руках”, – йдеться у пояснювальній записці.

На його думку, гідний захист країни можуть забезпечити тільки вмотивовані громадяни, а ті, хто не хочуть воювати, тільки демотивують товаришів по службі. Нардеп вважає, що такий підхід до мобілізації значно знизить кількість ухилянтів.

“У народі це називають “мобілізацією здорового глузду”“, – зазначив Мазураш.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору