Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

Завод КРП у Коломиї пов’язаний із країною-агресором

Коломийський завод КРП діяв у радянські часи і виготовляв ручні електромеханічні та пневматичні інструменти. Після розпаду СРСР минуло понад 5 років і колишній завод став акціонерним товариством. Досі доходи від активів отримує громадянин росії, такий собі Артур Іванович Кричфалушій.

Інформатор довідувався деталі.

За офіційними даними платформи YouControl ПРАТ “Коломийський завод КРП” створений 3 січня 1997 року. Керівником тоді став Віталій Валерійович Пошиваний.

2007 року завод оголошував про втрату/заміну свідоцтва про державну реєстрацію та про втрату оригіналів установчих документів.

2008 року було судове рішення щодо банкрутства цього ПРАТ.

Цікаво, що до 2010 року відкрите акціонерне товариство “Коломийський завод КРП” було зареєстроване у Закарпатській області, у селі Кричово Тячівського району. І тільки 22 вересня 2010 року змінило юридичну адресу на Коломию (вул. Мазепи, 321).

Наступного ж року – змінює свою назву з відритого на публічне акціонерне товариство.

Читайте до теми: На заводі КРП в Коломиї знайшли бочки з ядучими невідомими речовинами

Що зараз

Попри те, що працівники заводу там не працюють понад 15 років, а саме виробництво все більше скидається на примару з Прип’яті, за оновленими даними цей завод досі не перебуває в процесі припинення.

Завод має 1133 акціонерів.

Розмір статутного капіталу за даними YouControl складає 3 млн 432 тис грн.

Тим часом за ПРАТ “Коломийсьйи завод КРП” зареєстровано 7 об’єктів нерухомості: кілька корпусів на Мазепи, 321,  а також будинок на вул. Тютюнника, 2 і невизначене майно.

Кінцевим бенефіціарним власником до  Артур Іванович Кричфалушій, який має російське громадянство і зареєстрований у рф в місті Санкт-Петербург, Адміралтейський р-н, вул. Верейска, буд. №18, кв. 13.

Він володіє найбільшою кількістю акцій – 175 570 шт. Це становить 51.16% всіх акцій.

Серед найбільших власників пакетів акцій зазначаються також Костянтин Вікторович Гриневич, у нього 35 983 шт ( 10.48%),  а також Михайло Іванович Йовдій, який володіє 10% всіх акцій заводу ( це 34 320 шт).

Хоча також платформа clarity-project подає Артур Кричфалушія власником станом на 2018 рік, а кінцевим бенефіціаром Івана Михайловича Чубірко (дані оновлені наприкінці 2021 року).

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору