Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї висвятили владику-номінанта Петра Голінея, літургію очолив Блаженніший Святослав

20 серпня 2023 року  в Коломиї в катедральному соборі Преображення Господнього у м. Коломия відслужили Архиєрейську Божественну Літургію з Чином архиєрейської хіротонії владики-номінанта Петра Голінея. Літургію очолив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Повідомляє Інформатор.

Співсвятителями стали владика Василій Івасюк, єпарх Коломийський, та владика Діонісій Ляхович, апостольський екзарх в Італії.

Візит глави УГКЦ відбувся з нагоди Чину архиєрейської хіротонії єпископа-помічника Коломийської єпархії Петра Голінея.

 

Блаженніший Святослав у проповіді розтрактував присутнім слово Євангелія, зокрема притчу про борг у 100 тис талантів і прощати, визнаючи власні слабкості.

«Блаженні милостиві, бо вони помилувані будуть” (Мф. 5, 7) – цими словами розпочав проповідь Блаженніший Святослав. – Боже Слово, яке ми чули сьогодні в читанні Святого Євангелія, яке Господь посилає нам у цей торжественний день, малює ікону милосердного обличчя Бога Отця. Отця, який милосердиться і прощає людину. Тим словом прощення, словом Його милосердя до нас, є Його єдинородний син Ісус Христос. Це Вічне Боже Слово, яке стало людиною і за наші гріхи на хресті заплатило найвищу ціну своєю кровʼю. Цей дар не можна окреслити жодними матеріальними мірками, він не вміщається у жодні грошові одиниці і навіть людську уяву. Сьогодні Церква звістує усім нам Бога, який є любовʼю, який спішить простити навіть, якщо зі шкодою для самого себе. Ця любов готова до самопожертви, самопосвяти задля спасіння і життя людини», – зазначив під час проповіді Блаженніший Святослав.

Владику Василія, правлячого архієрея Коломийської єпархії УГКЦ, який важко хворів довший час, Блаженніший Святослав обдарував словами вдячності й підбадьорення:

“Справді, владико, ми дивимося на Вас і віримо, що воскресіння з мертвих існує, що є щось таке, що перемагає неміч, хворобу…. І та сила – то є любов: любов Бога до людини і людини до Бога. Ми знаємо, як Ви любите свою церкву, свою єпархію, як Ви хотіли все побороти, щоб знову тут разом з усіма бути. І бог Вас почув: дозволив Вам покласти свою могутню десницю на голову Вашого помічника. Ми сьогодні вам бажаємо Божого благословення, міцного здоров’я, мудрості і багато любові до Вашого помічника”, – сказав глава УГКЦ України.

Також наголосив, що український народ у цей складний період може підтримувати і рятувати від вигорання тільки любов, адже від любові людина не втомлюється, а навпаки – наповнюється.


Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору