Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На головному прапорі країни майорять підписи наших “едельвейсів”

Під жовтогарячими та блакитними кольорами українського прапора бійці славної 10 ОГШБр билися та звільняли населені пункти Київщини та Харківщини, з ним вони незламно обороняли Луганщину, під цим прапором вони міцно стоять на позиціях в Донецькій області. Їм випала честь залишити свої підписи на головному велетенському стязі розміром 24 на 18 метрів, який підіймав Президент над столицею країни вільних людей.

Інформатор розповість детальніше.

23 серпня 2023 року в Києві Президент України підняв державний величний стяг розміром 24×18 м. Але це був не звичайний прапор, а символ нашої боротьби з російськими загарбниками.

На ньому залишили свої підписи та побажання відважні українці, які зі зброєю в руках захищають волю та свободу нашого народу.

“На ньому – особливі слова й підписи, залишені особливими людьми. Це наші воїни, наші захисники й захисниці, наші герої, які б’ються за свободу для українців, за незалежність, за Україну, наші кольори та цей прапор”, – написав Президент у соцмережах.

Залишили свої підписи на цьому прапорі також і військовослужбовці 10 гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», однієї з найкращих бригад Збройних Сил України.

“Це колір нашої перемоги, яку впевнено наближають наші Збройні Сили України, усі працівники на фронті і в тилу, наші міжнародні партнери!”, – зауважили в штабі 10 ОГШБр.

Підписались на прапорі також і військовослужбовці окремої Президентської бригади, які зараз перебувають в оперативному підпорядкуванні 10 бригади та воюють пліч-о-пліч з «едельвейсами».

У кожного, хто поставив свій підпис на цьому історичному прапорі позаду важкі бої, поранення, втрата друзів.

Так у танкіста молодшого сержанта Тимура Афанасьєва загинув брат, який також воював в «десятці». Сержант Віталій Іващук в результаті поранення втратив руку, але залишився в строю.  У старшого сержант Сергія Андроша загинули його друзі-побратими і він поруч зі своїм підписом, написав і їх позивні, тому що рахує, що саме вони більш достойні бути на цьому прапорі. Воїни-титани, які тримають на своїх плечах фронт. Дивлячись на них, розумієш, що ми не програємо у цій війні.

“Продовжуймо боронити наш стяг і нашу свободу! Пам’ятаймо, що ми вільні і незалежні всупереч війні та звірствам рф. Наш прапор гордо майорить в усьому світі. Майорить на міцних підвалинах нашої державності, волі, демократії та правди. Невдовзі він знову замайорить в Криму, Мелітополі, Маріуполі та інших тимчасово окупованих населених пунктах України. Віримо в Збройні Сили України і продовжуємо стояти на сторожі цінностей, які закладені нашим Законом і нашою сутністю”, – стверджують наші славні “едельвейси”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору