Інформатор Коломия

ГРОШІ

Під час нічної тривоги у Коломиї в укритті обвалилась стіна

Близько 5 ранку 27 серпня у підвалі багатоповерхівки на вул. Богуна, 40 коломиянка Юлія переховувалась з синами. Раптом великий шмат стіни завалився поруч хлопця, той ледь встиг відскочити.

Інформатор дізнавався деталі.

 

“Я не ігнорую сигнали тривоги, бо я сама з двома дітьми живу на 5-му поверсі. Старший син підходив ближче до дверей, аби спіймати сигнал мобільного інтернету, аж раптом дерев’яна рама з гуркотом вивалюється в наступний зал, а стіна падає всередину, поруч сина”, – розповідає Юлія.

Старшому сину Юлі 13 років, а меншому – тільки 3,5 р.

“Цей підвал слугує укриттям для двох багатоповерхівок: Богуна, 40 та Богуна 38. Але тут у підвалі було дуже багато води, ми висушували, прибирали. Роботи в цьому укритті ще багато. Без допомоги міста не обійтися”

Перестінки у сховищі вимуровані давно, ще кли зводився будинок. А постійні замокання й час роблять свою справу.

Це не єдине укриття в багатоповерховому будинку, яке придатне для переховування під час атак тільки умовно.

“Хотілося б, аби влада міста розуміла, що співвласникам ОСББ не по кишені відремонтувати це сховище. Не можна ж просто повісити табличку “Укриття №” і вимагати створення нормальних умов для людей”, – каже членкиня правління цього ОСББ пані Світлана.

Більшість власників квартир – пенсіонери. На початку війни мешканці самотужки вичищали підвальі риміщення і провели електрику в це сховище.

Зараз переживають, чи безпечно перебувати в такому укритті та хто відповідатиме в разі повторених руйнуваль стін підвальних приміщень.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору