Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Рідні Олександра Кукурби відмовились взяти відзнаку з рук міського голови Коломиї

29 серпня родинам загиблих воїнів вручали відзнаки “Почесного громадянина міста Коломия”. Серед полеглих захисників, яким присвоїли це звання, – пілот з Нижньовербізької громади Олександр Кукурба. На вручення прийшла тітка Героя України. Відзнаку племінника вона не захотіла взяти з рук міського голови.

Інформатор ділиться словами, які хотіли донести до чиновників опечалені родичі.

Родичка льотчика-штурмовика з Коломийщини спершу зазначила, що рідні загиблих отримують відзнаки “у дуже глибокій тиші”.

Далі тітка Олександра Кукурби заявила міському голові Коломиї, який особисто проводив вручення, що не може взяти відзнаку для племінника. Каже, що їй заборонила це зробити мати воїна.

Родичі пілота обурені, що другий рік поспіль на День незалежності влада Коломиї не згадала Героя України, мовляв він не був з цієї громади.

“Мама у глибокому смутку, хвора, і це не додає їй ні здоров’я, ні настрою, й родині так само. Нам дуже гірко і сумно, що так не ціниться. Це лише наш біль – цих всіх чорних вдів і родичів”, – сказали тітка загиблого пілота.

До теми: “Ви нас сьогодні принизили!” Рідні загиблих взяли слово на сесії міської ради

Також жінка додала, що слова “будемо пам’ятати, вічна шана” чи “ніколи не забудемо” – це шаблон, котрий часто використовує влада на подібних заходах.

 “Було би дуже добре, як би слова “вічна шана”, “будемо пам’ятати ” й “ніколи не забудемо” доходили до наших сердець. Тому що ми втратили найдорожче… Нас болить… Але не болить тих, хто в безпеці, чиї діти ніколи не “понюхають” пороху війни і не будуть розуміти, що таке бомби, міни і розірвані тіла…”, – додала родичка Олександра Кукурби.

Жінка наголошує, що аби біль, можливо, трішки став менший, мало би бути людське ставлення до пам’яті загиблих. Також тітка відомого льотчика передала меру та секретарю міськради буклети, які випустили в пам’ять про Героя України Олександра Кукурби, котрого Коломия ніяк не спроможеться належним чином вшанувати.

Читайте історію полеглого Героя з Коломийщини Олександра Кукурби

Нагору