Інформатор Коломия

ГРОШІ

Сільрада на Верховинщині за майже 1 млн грн купила новесенький кросовер для своїх працівників

Майже мільйон гривень витратила сільрада на закупівлю нового RENAULT DUSTER для голови та інших службовців. У цей час волонтери громади збирають кошти на вживані автівки для захисників. Не секрет, що з кожним місяцем спроможність українців фінансово підтримувати армію падає.

Інформатор розповість більше про закупівлю позашляховика.

У серпні 2023 року Білоберізька сільська рада підписала договір з франківською приватною виробничо-комерційною фірмою “В.С.К.” на закупівлю новесенького RENAULT DUSTER. 

Очікувана вартість була 905 000 грн.

Цікаво, що бюджет Білоберізької громади прийняли на рівні 48 млн грн. Найбільше доходів до бюджету громаді сплачується із податків грошового забезпечення військовслужбовців.

Єдиний учасник і переможець закупівлі авто запропонував на 500 грн менше.

І хотілось би вірити, що це авто поїде на передову наближати перемогу, але ж ні. Цей кросовер буде служити сільському голові та іншим службовцям місцевої ради.

Про це йшлося зокрема і поміж вимог до нової автівки: “Автомобіль призначений для службового користування працівниками Замовника”.

А ще за умовами сільради авто мало бути кольору “мокрий асфальт”, із дизельним двигуном, повнопривідне (4х4) і не пізніше 2022 року випуску. Я вишенька – салом має бути оснащений мультимедійною системою, кондиціонером, системою BlueTooth, сенсорними екранами і камерою заднього вигляду.

Цікаво, що на офіційному сайті з продажу авто марки RENAULT ціни нижчі.

Джерело – renault.uа

Сільський голова Дмитро Іванюк каже, що протяжність громади сягає 60 км, а тому авто потрібне не тільки для працівників апарату селищної ради, але й для соціальних працівників, служби у справах дітей.

Ми запитали, чи не вважає голова, що така закупівля могла б почекати до перемоги, натомість кошти можна було направити на допомогу військовим.

Пан Іванюк запевнив, що громада багато робить для військових, приміром минулого року витратили 7 млн із власних доходів на оплату запитів військових. Зокрема за бюджетні кошти закуповували і дрони.

Від початку війни громада передала автівку сімейної медицини, а також шкільний автобус на потреби військових.

Біля 10 автівок на передову, за словами сільського голови Білоберізької громади, передали військові завдяки зборам волонтерів серед мешканців громади.

До теми: Дилема чи ні: витрати Коломиї під час війни. Факти, цифри, коментарі громади і влади

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору