Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як на Шевченківському озері в Коломиї укладають бруківку за понад 5 млн 700 тис грн

Рекордні доходи до бюджету Коломиї завдяки податкам військових найчастіше проявляються в сотнях  квадратних метрів бруківки. Так від серпня робочі працюють на Шевченківському озері в Коломиї. Від підготовчих робіт перейшли до укладання плитки.

Інформатор зафіксував зміни, які коштуватимуть місцевому бюджету 5 млн 711 тис грн.

Робити виконують працівники ФОП ДУМІТРАК НАЗАРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ, який переміг у тендері на капітальний ремонт пішохідних доріжок біля озера.

Крім нього у аукціоні взяли участь ще 3 претенденти. Очікувана вартість сягала більше 7 млн грн. Назарій Думітрак запропонував спершу 5 млн 886 тис грн, а наступним кроком знизив ціну ще на 175 тис грн. Хоча були і ще менші пропозиції, але їх відхилив замовник (управління комунального господарства).

До слова, ФОП ДУМІТРАК НАЗАРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ зареєстрований у Косові 7 років тому, але участь у державних тендерах почав брати тільки минулого року.

В Коломиї Назарій Думітрак має непоганий успіх, адже від початку 2023 року встиг заключити договорів на понад 10,5 млн грн з підрозділами Коломийської міськради.

Відтак 86% доходів наразі становлять оплата послуг з бюджету Коломиї.

Зокрема цей ФОП ще виграв у тендері на ремонт доріжок на міському кладовищі у Коломиї на суму понад 4 млн 800 тис грн. Про це читайте згодом.

За задумом міських урядників біля міського озера викладуть доріжки сірою та червоною плиткою.

Завершити підрядник має до 31 грудня 2024.

Детальніше про завдання – у таблиці:

 

Серед коломиян уже розпочалась дискусія, наскільки доречно в часі війни витрачати десятки мільйонів (у випадку Коломиї навіть сотні мільйонів) на бруківку. Бо без доріжок прожити можемо, а от без наших чоловіків-захисників, без миру і спокою – неможливо.

Але не дивлячись на гучну заяву Президента, у Коломиї бруківку зараз кладуть у кількох мікрорайонах міста.

Детальніше про цей дискурс: Дилема чи ні: витрати Коломиї під час війни. Факти, цифри, коментарі громади і влади

Як протікають роботи дивіться на фото.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору