Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Конфлікт у садочку №21 в Коломиї: батьківський комітет обурений ставленням директорки, через яку звільняються вихователі

Під час ракетної атаки 15 серпня мешканці мікрорайону Леонтовича наштовхнулися на зачинені двері до сховища, що знаходиться у підвалі ЗДО №21. Свідком цього стала одна з виховательок садка. Саме вона за тиждень після інциденту покинула роботу в садочку. Батьки дошкільнят стверджують, що керівниця закладу вимагала письмово підтвердити, буцімто укриття було відчинене. 

Як розвивалися події і чому цей особистий конфлікт вплинув на ситуацію в закладі – розповість Інформатор.

Наші журналісти прийшли на зустріч з керівницею садка, але поміж суперечками розібрати щось було важко. Зрештою те, що ситуація у закладі досить напружена, приховати важко.

В певний момент мова зайшла про виховательок, яких манера спілкування начальниці часто доводить до сліз. На своє виправдання директорка Оксана Боднарчук тільки зауважує, що і сама не раз плаче.

Конфлікт з вихователькою, яка звільнилась, визнає, але вибачатися не має бажання. Замість цього намагається перевести розмову на іншу тему.

Батьки за словом у кишеню не лізуть, кажуть, їх болить, що діти є свідками таких суперечок, а ще турбує, що кожного разу такими привселюдними конфліктами страждає авторитет вихователя та няні, адже діти бачать, що на їхніх наставниць кричать і з часом це сприймається, як щось нормальне.

Про випадок, коли директорка при всіх кричала на виховательку і навіть погрожувала поліцією батьки розповідають більше:

“Вихователька відмовилась підписатися, буцімто укриття в ніч на 15 серпня було відчинене, бо то була неправда. Відтак зав’язалась суперечка, директорка садка зірвалась на крик і погрози у присутності дітей”, – розповіли активісти від батьківського комітету і передали нашій редакції колективне звернення, яке несуть в управління освіти Коломийської міської ради.

Детальніше про зачинене укриття під час тривоги 15 серпня читайте у статті: Зачинено чи ні? Дискусія через укриття в мікрорайоні Леонтовича Коломиї

У зверненні до виконувачки обов’язків начальника управління освіти Вікторії Гриджук матері дошкільнят садочка №21 звертають увагу управлінців на те, що директорка садка Оксана Боднарчук некоректно поводиться у розмові з вихователями, зокрема дозволяє собі кричати на вихователів в присутності батьків і дітей, при інших вихователях.

“У зв’язку з цим обидві наші вихователі, не витримавши психологічного тиску з боку завідуючої подали заяви на звільнення за власним бажанням. У результаті наші діти за рік до випуску залишилися  без вихователів, що є великим стресом для діток”, – стверджують у зверненні батьки.

Загалом, стверджують батьки, тільки цього літа роботу у садочку покинуло 6 працівників.

Яке рішення приймуть в управлінні освіти наразі невідомо. Залишайтеся з нами.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору