Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Військкоматам нададуть доступ до держреєстрів: як це вплине на мобілізацію

ТЦК та СП незабаром матимуть доступ до державних реєстрів, що дасть їм можливість швидко обмінюватися  даними та сприятиме отриманню інформації щодо кожного призовника.

Про це довідався Інформатор з коментаря міністра оборони України Олексія Резнікова для “Телеграф” .

Чи буде додатковий осінній призов 

Резніков пояснює, що план мобілізації, затверджений Верховною Радою, ще не виконаний, а тому наразі немає потреби проводити нову мобілізацію зі збільшення чисельності.

“Тобто з правової точки зору у нас є ще ресурс. Не думаю, що у найближчі місяці у нас стоятиме питання про збільшення цієї планки. На жаль, ми зазнаємо втрат, відповідно поповнення втрат – це важлива історія”, — пояснює Олексій Резніков.

Виходить, що збільшувати цифру плану не потрібно, натомість варто виконувати його ефективніше. Отже, умовне посилення мобілізації — це посилення виконання плану.

Щодо доступу ТЦК та СП до державних реєстрів

Міністр заявив, що довелося серйозно взятися за територіальні центри комплектування. З його слів, зараз триває оновлення кадрового складу військкоматів, ймовірно, після перевірок.

“Більше того, у нас йде серйозний процес цифровізації: обмін даними між всіма відомствами, які тримають реєстри”, – наголошує Резніков.

Відомо, що ТЦК та СП будуть отримувати інформацію від МЗС, Мін’юст, МВС, прикордонників, Мінсоц. Завдяки цьому центри комплектування знатимуть, хто з чоловіків тепер доглядає за людиною з інвалідністю, у кого народилася третя дитина, а хто виїхав.

“Щоб центри комплектації чітко розуміли – хто з мобілізаційного резерву є доступний, де він знаходиться. Наприклад, у когось народилася третя дитина – автоматом реєстр з Мін’юсту це передає і стає зрозуміло, що людина згідно із законом не може бути мобілізована. Або хтось отримав від Мінсоцполітики статус, що він доглядає за інвалідом. Чи прикордонники скажуть: виїхало стільки-то військовозобов’язаних. І далі запитання – де вони знаходяться”, – заявив міністр.

У Міноборони планують вийти обмін інформацією на рівні 90% вже у жовтні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору