Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Виставка “Українці. Латиші. Любов. Мир” у Коломиї

У Музеї історії міста Коломия можна побачити повну залу красивих облич сміливих та вільних українок та латвійок на картинах учасниць художньої студії “Красмуте” з Латвії. Цілу колекцію присвятили жінкам цих двох національностей, щоб висловити свою підтримку.

Інформатор вирішив теж зазирнути.

Виставка організована Центром порятунку української культурної спадщини зі Львова, Почесним консульством Латвійської республіки у Львові, журналістом та письменником Арнісом  Сабловскісом із Латвії та директоркою Музею історії міста Коломиї Уляною Мандрусяк.

Арніс Шабловскіс – латвійський журналіст та публіцист, привіз ці картини до Коломиї. Вони створені в час російсько-української війни і символізують жінку як перемогу, як любов, які долають зло. Тому, каже Арніс, від самого початку війни в Україні він намагається допомагати чим може.

Також латвійський журналіст зачитав звернення землячок-художниць до українських жінок:

“Найбільша сила жінок – це кохання. Кохання до сім’ї, до людини, до держави. Кохання робить людину сильнішою. Кохання це наш із вами шлях до перемоги. Жінки захищають життя на цій землі. І роблять це все від своєї душі.”

Пропонуємо переглянути кілька картин з колекції:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору