Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ремесло, давні традиції та свіжий сир. Саме так запам’ятається відвідувачам фестиваль на Косівщині

Благодійний фестиваль “Смак з Косова” відбувся вдруге  у селі Шепіт, що на Косівщині. Чого там тільки не було. Всіх частували стравами та напоями, а для дітей підготували розваги – батути та карусель.

Інформатор був, бачив і з вами ділиться.

З одними з майстринь ми познайомилися. Мама та донька – Анна Кушнірчук та Іванна Книшук, плетуть ґердани – традиційні прикраси з бісеру. Вони приїхали з Прокурави.  З кожного продажу частину суми майстрині перераховують на ЗСУ. Кажуть, таким чином підтримують військових та волонтерів.

Ось такі чудові ґердани можна було придбати:

Багато робіт майстрині передають за кордон, виручені кошти з яких кошти також направляються нашим військовим.

Фестиваль пройшов навпроти церкви Пресвятої Трійці. Його мета – популяризація місцевих народних ремесел та промислів, традицій Гуцульщини. Розпочалося все з Богослужіння у церкві. Зібралося багато люду.

Читайте також: У Коломиї дивились, куштували виготовляли сирних коників

Фестиваль проводився у межах реалізації проєкту “Фестиваль – стала ініціатива та ефективний інструмент промоції історичної та культурної спадщини у прикордонних регіонах України та Польщі”. Фінансово підтримав Європейський Союз.

Майстри розмістилися у дерев’яних будиночках.

Усі ці прекрасні вироби можна було їсти. Сирний коник вартував від 10 до 25 грн. Сир можна було придбати 150 до 400-500 грн. за 1 кг.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору