Інформатор Коломия

ВЛАДА

“Нема грошей – нема що робити”: міський голова Коломиї висловився щодо вилучення ПДФО військових з бюджету

Велика частина доходів до бюджету Коломийської громади – податки військовослужбовців. Однак нещодавно Міністерство фінансів запропонувало забрати з бюджетів громад «військовий» ПДФО. Сьогодні в Івано-Франківську відбувся брифінг щодо цього питання, на якому виступили голови громад Прикарпаття, серед яких й очільник Коломийської ТГ Богдан Станіславський.

Як влада Коломиї ставиться до цього – розповість Інформатор.

Міський голова Коломиї розпочав свій виступ з того, що назвав реформу місцевого самоврядування найвдалішою реформою в даний час. І додав, що вона є основою того, що Україна вистояла на початку війни.

«Були такі свого року партнерські домовленості між центральною владою з владою на місцях, завжди казали про підтримку місцевого самоврядування»,- повідомив Богдан Михайлович.

Читайте більше: Гроші з війни: як військові наповнюють бюджет Коломиї

Далі мер міста заявив, що Коломия «свого роду є вразлива відносно цього ПДФО».

«Так, ці останні два роки вони дали нам суттєвий дохід до бюджету. Але враховуючи, чому це сталось, тобто в нас велика кількість військових, велика кількість дітей військових ходить в школу, як ви знаєте безкоштовно вони харчуються. Це і переселенці. Це і багато проблем, які до нас приходять і ми нікого не питаємо зараз допомоги», – наголосив очільник громади.

Ми писали: Встигнути освоїти мільярд: скільки коштів Коломия кинула на бруківку

Богдан Станіславський думає, що певною мірою міським головам буде навіть трохи легше, якщо б забрали ПДФО військових з місцевих бюджетів.

Нема грошей – нема що робити. Буде проста відповідь, – заявив мер Коломиї.

Також він додав, що голови громад будуть перенаправляти до центральних органів влади щодо коштів.

Голова Коломийської ТГ каже, що громада  як допомагала і відстоювала нашу державу, так і буде продовжувати це роботи.

«Буде складніше, є народні депутати, думаю буде діалог. І ми знайдемо розумне, компромісне рішення, щоб ми могли дальше кувати нашу перемогу», – завершив мер.

Відео виступу голови Коломийської ТГ дивіться у нашому телеграм-каналі за посиланням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору